Nyheter

Sommarvärme nästa vecka – men inte överallt

Av: 

TT

Om några dagar kan det kanske bli läge för en isglass. Arkivbild.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

NYHETER

Håll ut, håll ut! Regn och rusk byts snart mot solsken och värme i delar av landet. Allra mest njutbart blir vädret i Stockholmsregionen.

De senaste dagarnas ruskväder har varit till besvikelse för många som sett fram emot allt varmare temperaturer. Men besvikelsen kan komma att vändas till glädje när vädret rör sig från vårvinter till försommar i delar av landet.

Från och med lördag stabiliseras temperaturerna något för att sedan röra sig uppåt med besked. På måndag kan det nämligen bli så varmt som 18 grader i Stockholm, och på tisdag stiger värmen ytterligare till som mest 20 grader, visar SMHI:s prognos. Därefter sjunker temperaturerna något men ligger stabilt på som mest 15–16 grader fram till lördag.

Malmö har sin varmaste dag på måndag med 18 grader, som dessutom får strålande sol. Efter veckans rivstart håller sig temperaturerna på som mest 14–15 grader under dagarna som följer.

Göteborg inleder med 17 grader på måndag och får som mest 13–15 grader fram till lördag. Vädret i Gävle startar med 19 grader på måndag och tisdag och får därefter något svalare temperaturer. Ungefär så blir det även i Sundsvall.

I norra Sverige kan det bli varmare i slutet än i början av veckan. Umeå får bara 7 grader och regn på måndag, men 12 grader på fredag. Luleå ser ut att få det som varmast på fredag och lördag nästa vecka. Kiruna får som mest 7 grader under veckan som följer.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jubileumsvecka hos Lyko - upp till 25 % på nästan allt!

Lyko

Publisert: