Blåsigt och småkyligt väder väntas till helgen

Publicerad 2020-09-11

Mest blåsigt, men även något regn väntas till helgen i Malmö.

Helgvädret i Malmö blir blåsigt och småkyligt.

Men sen vänder det.

– Till nästa vecka så blir det snudd på sommarvärme, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Helgen blir blåsig redan från fredagen.

– Under fredagsdygnet så bjuds det på ganska blåsigt väder, mest måttliga till friska vindbyar från sydväst och lite växlande molnighet, molnigt även tidvis Molnigt mitt på dagen, säger Mikarl Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Temperaturer kommer att ligga på omkring 15 till 17/18 grader.

– Det blir kanske något regn som passerar under förmiddagen, men annars mest uppehåll, säger Mikael Sjöstrand.

Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

På lördagen fortsätter det vara blåsigt.

– Under lördag morgon är det lite mera sol, men så mulnar det sen på under dagen och det kommer att dra in en del regn någon gång under eftermiddagen.

Exakt när regnet kommer är osäkert, men en del regn väntas under andra halvan av dagen. Det blir också allmänt blåsigt, berättar Mikael Sjöstrand.

– Temperaturmässigt så är det ungefär som under fredagsdygnet med mellan 15 och 17 grader och lite lägre i samband med det regnet som passerar.

Då kommer sommarvärmen

På söndag kommer lågtrycket att fortsätta.

– Även under söndagsdygnet så kommer det vara ostadigt, blåsigt med västliga eller sydvästliga vindar, och en temperatur mellan femton och sjutton grader. Det finns risk att lite lättare regn förekommer mitt på dagen men större delen av dagen väntas uppehåll även om det är något regn som passerar går någon gång mitt på dagen.

Men nästa vecka kommer värmen tillbaka – i alla fall till en början.

– Nästa vecka ser det ut att bli varmt och det slår om till sydliga vindar, ett högtryck börjar ta över och måndag till onsdag kan det nog bli temperaturer omkring 20 grader, och tisdag-onsdag kanske upp emot 23-24 grader, säger Mikael Sjöstrand.

Följ ämnen i artikeln