Victoria och Daniel mötte Sverige

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-17

Vimmelkalas på slottet

Daniel Westling har klarat ytterligare ett eldprov.

Han har introducerats för det offentliga Sverige.

180 specialinbjudna gäster fick möjlighet att gratulera Daniel Westling och kronprinsessan Victoria till deras förlovning. Mottagningen hölls i Bernadottehallen på slottet och klädsel var kavaj.

– Mottagningen hålls för att introducera Daniel Westling till det offentliga Sverige, säger Marianne Bonbeck, informationssekreterare vid Hovet.

Träffar alla enskilt

Representanter för riksdag, regering, myndigheter, landshövdingar, representanter från näringslivet och olika organsationer hade bjudits in till slottet.

– Några i taget presenteras först för Daniel Westling och kronprinsessan i ett rum i några minuter, sedan träffar de kungen och drottningen i ett annat rum, säger Bonbeck.

Även prins Carl Philip var närvarande under mottagningen.

Folkmusik

Efter presentationerna blev det allmänt mingel till folkmusik från Västra götaland och Gästrikland. Som grädde på moset framfördes en nykomponerad förlovningsvals av Lars-Olof Ejstes tillägnad kronprinsessan och Daniel Westling.

I strålande solsken anlände de 180 specialinbjudna gästerna.

Aftonbladets reporter på plats, Andreas Victorzon, fångade Bengt Westerberg på väg in i slottet.

– Jag har träffat Daniel flera gånger förut, han är trevlig. Och Victoria är jag väldigt imponerad av. Jag träffade henne på en gala för några år sedan då hon talade väldigt öppenhjärtigt om sin dyslexi. Hon är en förebild, säger Westerberg, ordförande i Röda Korset och före detta partiledare för Folkpartiet.

Maud och Horace på plats

Andra finklädda representanter för det offentliga Sverige på plats var Peter Eriksson,MP, Anders Björck, landshövding i Uppsala län och tidigare försvarsminister, Centerns partiledare Maud Olofsson, riksbankchefen Stefan Ingves, Barbro Holmberg, landshövding i Gävleborgs län, före detta talmannen Björn von Sydow samt den ständige sekreteraren i Svenska Akademien, Horace Engdahl.