Lyftkran har kollapsat på Manhattan - flera skadade

Uppdaterad 2016-02-06 | Publicerad 2016-02-05

Lyftkranen skulle säkras på grund av att det blåste kraftigt på Manhattan på fredagsmorgonen.

Då kollapsade den enorma maskinen och kraschade ner på parkerade bilar.

Minst en person dog och tre skadades.

Lyftkranen föll ner på en personbil i vilken en person befann sig och på nya bilder från platsen syns hur räddningspersonal kämpar för att lyfta ut mannen ur vraket.

På tv-bilder från platsen syns hur ytterligare fordon träffats av kranen som ligger utmed två kvarter i området TriBeca på nedre Manhattan.

En person har bekräftats död i olyckan och uppges ha suttit i en bil som träffades av den fallande metalltingesten, tre har skadats allvarligt, skriver New Yorks räddningstjänst på Twitter.

Enligt CBS New York var inledningsvis 33 enheter från New Yorks räddningstjänst på plats, totalt 138 brandmän.

– Jag förstod inte vad det var som hände för det hände så snabbt. Jag kunde höra hur metallen böjdes. Jag tror att den träffade sidan på byggnaden, säger ett vittne till tv-kanalen ABC7.

Letar efter demoleringskula

Det är i nuläget inte känt vad som orsakat händelsen.

– Det kan ha varit ett handhavarfel. Det kan ha varit något tekniskt fel med utrustningen, säger den tidigare räddningstjänst-ledaren Thomas Von Essen.

Senare under fredagen uppger myndigheterna att kranoperatörerna försökte säkra kranen och skulle positionera om den på grund av hårda vindar när den plötsligt kollapsade, skriver New York Times.

Brandmän undersöker uppgifter om att en demoleringskula lossnat från kranen och ramlat genom ett hustak, skriver New York Daily News.

Man utrymde också området kring kranen då man fått in uppgifter om gasläckor som uppstått till följd av raset.

Instagram-post

Följ ämnen i artikeln