Prins Harry: ”Jag vill ha barn nu”

Publicerad 2015-05-11

Han har gjort sig känd som ”partyprinsen”.

Nu längtar brittiske prins Harry, 30, efter barn – och den rätta.

Prins Harry låter sig inte ofta intervjuas om sitt privatliv, men i en exklusiv intervju med Sky News berättar han nu om att han vill ha en partner att ”dela bördan med” och längtan efter barn.

”Det som hände, händer”

– Självklart skulle jag vilja ha barn nu, men det är en process man måste gå igenom. Förhoppningsvis klarar jag mig bra på egen hand, men det skulle vara fantastiskt att ha någon att dela pressen med. Men, du vet, den tiden kommer och det som händer, händer, säger han till Sky News.

Den brittiske prinsen befinner sig för närvarande i Nya Zeeland för en veckolång vistelse i landet. Han kom dit från Australien där han under en månad övat med den australiska armén. Själv har prins Harry fattat beslutet om att lämna sitt jobb inom den brittiska armén i juni.

Lämnar armén efter tio år

– Jag står vid ett vägskäl. Jag är i samma ställning nu som andra i min årskull och militära grad, men eftersom jag inte har någon examen är jag lite efter. Och många av dem jag tog värvning med har redan lämnat av olika skäl, säger Harry till nyhetskanalen.

Under intervjun pratar han också om en önskan att få en riktig lön och att jobba med ”vanliga människor”, även om han ännu inte bestämt vad han ska göra när han lämnar det militära efter tio år.

– Den här delen av rollen (som prins, reds. anm) är fantastisk, men både jag och William känner att vi behöver ha en lön också, och jobba med vanliga människor för att hålla oss vid sunt förnuft.

Följ ämnen i artikeln