En död i turkiska protester

Publicerad 2014-03-13

Turkiet skakas av oroligheter.

I Istanbul demonstrerade tiotusentals människor under onsdagen - en person ska ha dödats.

– Det var två grupper som attackerade polisen och en ungdom skadades i huvudet och dog, sade en representant för det styrande AK-partiet till turkiska CNN.

Tiotusentals människor demonstrerade i Istanbul under onsdagen i samband med begravningen av 15-årige Berkin Elvan, som i tisdags avled till följd av skador han fått under en protest i juni i fjol.

Demonstrationerna har avlöst varandra sedan Berkin avled - och under dagen kulminerade protesterna, rapporterar AP.

73 människor gripna

15-åringen har legat i koma sedan förra året efter att en tårgasbehållare träffade honom i huvudet. Belkin var på väg för att köpa bröd till familjen när han hamnade mellan demonstranter och kravallpolis. I efterspelet har flera poliser förhörts om händelsen, men ingen har ställts inför rätta.

Under de senaste dagarnas protester har demonstranterna kastat sten i sammandrabbningar med kravallpolis.

Polisen har i sin tur bemött demonstranterna med tårgas och vattenkanoner, skriver AP.

I huvudstaden Ankara har 73 människor gripits.

I Istanbul avled en person.

– Det var två grupper som attackerade polisen och en ungdom skadades i huvudet och dog, sade en representant för det styrande AK-partiet till turkiska CNN.

Korruptionsanklagelser

Demonstranternas ilska har riktats mot premiärminister Recep Tayyip Erdoğan, som kritiserats hårt efter anklagelser om korruption.

I slutet av 2013 släpptes flera ljudfiler där Erdoğan bland annat uppges prata med sin son om att smuggla undan flera miljoner euro.

Protesterna sker drygt två veckor innan lokalval sker i hela Turkiet.