Sexåring fick 100 kronor att köpa docka för – köpte cheeseburgare till hemlösa

Uppdaterad 2015-08-04 | Publicerad 2015-07-28

Sexåringen valde att köpa mat till hemlösa istället för leksak.

”Hon ville att vi skulle gå runt och dela ut hamburgarna. Så det gjorde vi”, skriver hennes mamma Katja i ett uppmärksammat facebookinlägg.

När danska Katja och hennes sexåriga dotter hade en heldag i Köpenhamn gjorde dottern något oväntat.

Sexåringen hade fått 100 kronor av sin mormor att köpa en docka för – men istället valde hon att köpa hamburgare till hemlösa.

Sa att hon skulle köpa glass

Katja och dottern befann sig på Ströget i Köpenhamn efter en dag full av turistaktiviteter. Mot slutet av dagen skulle dottern gå in på BR Leksaker för att köpa en docka för pengar hon fått av sin mormor.

Men först ville hon in på McDonalds för att köpa glass.

”Jag trodde hon bara skulle köpa glass så jag väntade utanför. Jag kunde inte tro mina ögon när jag såg vad hon kom ut med”, berättar mamman i ett facebookinlägg på sidan Fucking Flink.

Köpte hamburgare för alla pengar

När sexåringen kom ut från snabbmatsrestaurangen hade hon nämligen inte köpt någon glass – istället hade hon en stor påse full med cheeseburgare i handen. Burgarna ville hon ge till hemlösa.

”Hon ville att vi skulle gå runt och dela ut hamburgarna. Så det gjorde vi”.

Enligt mamman ska sexåringen ha gått runt med ett stort leende på läpparna och mötts av värme och kramar från alla som hon gav hamburgare till.

Tusentals gillar

Efter att hamburgarna var utdelade gick mamman in och köpte dockan till dottern.

Facebookinlägget har på bara några timmar gillats av över 10 000 personer som hyllar sexåringens initiativ.

”Jag blir rörd”, ”Fantastiskt fint”. Någon har skrivit att McDonalds borde svara med att dela ut dubbelt så många burgare till hemlösa – varpå en man vid namn Tommy Jensen som jobbar på restaurangen svarat och antagit utmaningen.

– Om vi får kontakt med Katja och hennes dotter så lovar vi att ge dem fler cheeseburgare än de hon köpte så att hon kan dela ut till hemlösa, säger han till Aftonbladet.

Se hela inlägget nedan.

Följ ämnen i artikeln