Prinsen om Sofia: trygg vid hennes sida

Uppdaterad 2015-05-28 | Publicerad 2015-05-21

”Carl Philip är min bästa vän”, säger Sofia Hellqvist i en intervju med TV4 inför bröllopet den 13 juni.

Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist gifter sig den 13 juni.

Inför det intervjuas paret av TV4.

– Jag känner mig jättetrygg och stabil och harmonisk, nu när Sofia är vid min sida. Det kände jag tidigt, säger prins Carl Philip till kanalen.

Här är prinsparets alla drömboenden

Om drygt 20 dagar dags för kunglig bröllopsfest igen. Carl Philip blir sist i syskonskaran att gifta sig när han 13 juni äktar Sofia Hellqvist.

Inför bröllopet kommer TV4 sända två intervjuer man gjort med paret. I dem berättar de om sina känslor för varandra och det handlar om mer än kärlek.

– Carl Philip är också min bästa vän. Han är den jag pratar mest med, han är väldigt klok och jag känner mig väldigt trygg med honom, säger Sofia Hellqvist till TV4.

Prinsen insåg snabbt att Sofia var rätt för honom.

– Jag känner mig jättetrygg och stabil och harmonisk, nu när Sofia är vid min sida. Det kände jag tidigt, säger prins Carl Philip.

”Äkta kärlek”

I intervjuerna, som sänds separat, pratar de båda förutom om kärleken till varandra också om hur de växt upp, prinsens dyslexi, deras kommande liv tillsammans och tankar inför bröllopet.

TV4:s Tilde de Paula Eby är den som intervjuat paret.

– Jag tror att de flesta i Sverige har någon uppfattning om prins Carl Philip och Sofia. Man läser om dem i tidningarna nästan varje dag. Att få träffa dem var att få se äkta kärlek på nära håll. I vårt möte var de öppna och personliga och vi hade kul, säger hon till TV4.

TV4 sänder två timslånga dokumentärer, Carl Philip och Sofia, den 1 och 8 juni klockan 20.00.

Här är prinsparets alla drömboenden