Ny stenkastning från bro på väg i Danmark

Publicerad 2016-09-06

Träffade ambulans med hjärtstoppspatient

För två veckor sedan dog en kvinna när ett betongblock kastades från en motorvägsbro och träffade hennes bil.

I måndagskväll inträffade en liknande attack mot en ambulans och en personbil rapporterar Ekstra Bladet.

Det är den tredje attacken i år från broar i Danmark.

För två veckor sedan dog en kvinna när ett betongblock kastades från en motorvägsbro och träffade hennes bil. Bilden är från det tillfället.

Det var vid 20.30-tiden under måndagskvällen som polisen fick larm om att stenar kastats från en gångbro på Humlebakken i Aalborg i Danmark skriver Ekstra Bladet.

En ambulans som transporterade en patient med hjärtstillestånd och en personbil med en 69-årig kvinna träffades men lyckligtvis skadades ingen.

Trots att polisen var snabbt på plats hann förövarna fly. I nuläget söker efter tre-fem ungdomar som synts i närheten av på bron vid den aktuella tiden och som misstänks ha flytt på mopeder.

– Vi vill naturligtvis prata med ungdomarna så vi kan klargöra deras roll i det här, säger polisinspektör Poul Severinsen till Ekstra Bladet.

"Inte någon liten sten"

Att stenarna själv skulle fallit ned från bron är helt uteslutet.

– Vi bedömer att någon har siktat på dessa två fordon. Det ena är en ambulans som fått en buckla i taket. Den andra är en personbil. På den har vi inte hittat några skador, säger Poul Severinsen till Ekstra Bladet.

Trots omfattande sökinsatser har man inte kunnat återfinna stenarna.

– Men bara det faktum att de har kunnat göra en buckla i ambulansen, säger att det inte kan ha varit en liten sten, säger Poul Severinsen.

Tredje attacken i år

Detta är den tredje händelsen i år där stenar kastas från broar i Danmark. För bara två veckor träffades en personbil på E20 mot Jylland av ett stort betongblock. En tysk kvinna avled och en person skadades allvarligt. Ett barn i bilen klarade sig med blåmärken.

De två stenarna som återfanns på platsen vägde cirka 30, respektive 9,5 kilo. Ingen har gripits för händelsen.

Även i januari träffades en bil med en familj i av ett 30-kilo tungt betongblock. Troligtvis var det från samma bro som måndagens attack. Mamman skadades i huvudet medan barnen och pappan var oskadda.