Återförenades efter elva år – men Dollies liv gick inte att rädda

Publicerad 2016-04-01

Efter elva år kunde Niklas och Dollie återförenas – men nu var de tvungna att ta farväl.

Hunden Dollie stals 2005 och ägarna var förtvivlade. I förra veckan dock hon dock plötsligt upp – elva år senare. Men Dollie var svårt sjuk och i veckan gick hon tragiskt bort. Nu startas en minnesfond i hennes namn.

När Dollie försvann 2005 var hon bara en valp och det var en gammal och sjuk hund som hittades på ett torg söder om Stockholm i förra veckan. Eftersom hon varit chipmärkt har de som haft henne de senaste åren inte kunnat ta henne till veterinären.

– Hon måste troligtvis opereras och det kommer gå på runt 40 000 kronor. Jag vet inte riktigt hur jag ska ha råd med det men jag kan inte annat än att ta hand om henne, sa hussen Niklas Psarros till Aftonbladet då.

Gick inte att rädda Dollie

En Facebookinsamling startades för att hjälpa Dollie och på bara två dagar samlades 30 000 kronor in. Men tyvärr gick det inte att rädda henne.

– Vi var runt på flera djursjukhus i Stockholm och pratade med specialister men de sa att hon hade fått någon slags förlamning i bakbenen. De trodde inte att hon skulle överleva en operation och skulle hon göra det så skulle hon lida, berättar Niklas.

Efter ett svårt övervägande beslutade han att det var dags att en sista gång säga farväl till Dollie.

– Det känns ändå värdigt. Hade ingen hittat henne hade hon säkert dött där ute på torget. Det var fint att se hur många som engagerade sig i att försöka hjälpa henne men det är klart att man är ledsen också. Det är jobbigt.

Startar minnesfond

Frågan han då fick ställa sig då var – vad skulle han göra med de pengar som samlats in?

– Vi har bestämt att skänka bort alla pengar till Hundstallet, Bosses hundhjälp och Djurambulansen Stockholm. Det känns jättebra att pengarna kan gå till att hjälpa andra djur, trots att de inte kunde hjälpa Dollie.

Efter att Niklas fått se hur många människor som är villiga att engagera sig och hjälpa till har han nu startat "Dollies minnesfond" för att även i framtiden kunna hjälpa sjuka djur.

– Vi fick sådan hjälp i detta och det är många som har skrivit till mig och undrat om vi inte kan hjälpa dem med sjukvårdskostnader också. Så jag vill fortsätta att hjälpa alla dessa underbara djurvänner. Så fort sorgen lagt sig så tar jag tag i det.

En anmälan om djurplågeri mot Dollie är upprättad och polisen söker fortfarande de som kan ha haft Dollie. Vet du något så ring 114 14.

Följ ämnen i artikeln