Flera bilbränder i Stockholm i natt

Publicerad 2016-08-16

Ett tiotal bilar har förstörts av bränder i Stockholm under natten till tisdag.

Det finns ingen misstänkt för brotten och polisen behöver hjälp av allmänheten.

Under natten till tisdag har ett tiotal bilar förstörts av bränder runt om i Stockholm och flera även rökskadats.

Vid 02.40-tiden larmades räddningstjänsten till ett p-garage i Husby. Där fanns 47 bilar parkerade var av två var helt utbrända och flera rökskadade. Polisen hittade en flaska med brännbar vätska på platsen. En anmälan om grov skadegörelse har upprättats.

– Det finns ingen misstänkt. Vi har inga uppgifter om några iakttagelser, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisen och fortsätter:

– Bilbränder är en ständig plåga och det är svårt att få någon rätsida på det. Det är viktigt att få in vittnesuppgifter.

Sju bilar i lågor

Tidigare under natten, vid klockan 23.50, inkom ett larm till räddningstjänsten i Södertörn. Då åkte styrkorna till en parkering i närheten av Jordbro centrum med anledning av bilar som satts i brand.

– Det var tre personbilar som brann och några som blev skadade som stod intill, så sju bilar totalt, säger Caroline Karlsson, larmoperatör vid Södertörns brandförsvar.

Tryckvåg slog mot fönster

Ett vittne uppger för Aftonbladet att han såg explosioner i samband med bränderna och att starkt glödande bollar landade på marken. En annan boende säger att en stark tryckvåg kom farande som gjorde att fönster skallrade.

– Det brukar bli så när det brinner. Det är däcken som exploderar, det är ingenting ovanligt, säger Caroline Karlsson.

Även en skåpbil började brinna men räddningstjänsten kunde relativt snabbt komma på plats och släcka fordonen.

Det brann även en bil på Fornhöjdsvägen i Södertälje strax innan midnatt.

Följ ämnen i artikeln