80-årig man rånad och misshandlad i sitt hem

Publicerad 2013-08-01

En 80-årig man från Härryda misshandlades svårt i sitt hem av två rånare under torsdagen. Han vårdas nu på sjukhus för allvarliga skallskador.

– Han har fått ta emot stryk med någon form av tillhygge mot sitt huvud, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i Västra Götaland.

Det är ännu oklart hur länge den gamle mannen har legat i sitt hus efter misshandeln. Larmet kom in till polisen 17:28 efter att anhöriga hittat honom svårt misshandlad i sitt hus i Härryda, Göteborg, under torsdagseftermiddagen.

– Det är anhöriga som har kommit till platsen och sett att han legat där och brutit sig in, säger Christer Fuxborg.

Mannen har misshandlats och rånats av två okända personer. Han behandlas just nu för svåra skallskador på Sahlgrenska univeristetssjukhuset i Göteborg.

Enligt polisen ska han ha blivit slagen i huvudet och ha flera skallfrakturer.

– Han är allvarligt skadad. Han har fått ta emot stryk med någon form av tillhygge mot sitt huvud.

Bröt upp ett skåp

När polis och ambulans kom till platsen var mannen vid medvetande och han har kunnat lämna information om de två rånarna.

Huset han hittades i är nu avspärrat för teknisk bevisning och polisen pratar just nu med boende i området.

– Vi har fått fram en hel del uppgifter som man undersöker nu. Vi försöker sammanställa vad han berättat för oss, säger Christer Fuxborg.

– Men han är svårt chockad och medtagen, och han har lite svårt att redogöra för tider just nu.

De två gärningsmännen ska även ha brutit upp ett skåp med hjälp av verktyg som sedan har lämnats på platsen. Vad som funnits i skåpet eller om någonting saknas undersöks nu av polisen.

Ingen är ännu gripen.

ANNONS