Så klär du om dina stolar

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2003-10-14

Premiär för Bella Lindes inredningstips på Aftonbladet

Det är vansinnigt roligt att inreda och fixa sitt hem. Dessutom är det svårt. Att handla nytt är i och för sig lätt. Bara att titta, bestämma sig, betala, köra hem och möblera. Verkligheten är sällan så enkel. De flesta lever med en kombination av begränsade resurser och drömmar om personlig stil. De flesta är inte innehavare av lyckade containerfynd i förening med ärvda stilmöbler. För övrigt är relativt få av oss födda med hantverkarhänder.

Själv har jag lärt mig

eftersom. Lite sy- och träslöjd i skolan, en aning envishet och en smula snålhet, lite andrahandsboende, en västkustkåk. Sedan lägenhet och hyrtorp. Jobbet som journalist och Sommartorpare i tv. Samt ett evigt släpande på saker mellan mina olika hem. Till slut kommer man på hur det ska vara. Just det här exemplet, ett möblemang till matvrån, är resultat av fyra stolar upphittade i ett sop-rum samt ett symaskinsunderrede för tvåhundra pix hos en antikhandlare i Skara.

Som jag har funderat!

Letade länge efter en bordsskiva i ek, eller något av rejäla plank. Och snubblar över två överblivna glasskivor till vrakpris. Bingo!

Jag vänder på steken, låter skivorna representera modern tid och resten vara gammalt. Lite nytt tyg på stolarna som jag väljer att inte måla om. Dels för att slippa arbetet och dels för att behålla kombinationen gammalt och nytt. Att tyget är en stuvbit för 79 kronor gör det mindre smärtsamt att klä om stolarna när jag så småningom tröttnar.

Inredning tar tid, kräver tålamod och kraft. Dessutom blir man aldrig riktigt färdig. Och det knasiga är att detta är några av anledningarna till att det är så skojigt att göra iordning hemma!

Du behöver

Bellas verktygslåda

Bella Linde

ANNONS

Följ ämnen i artikeln