25-årig man saknad i Härjedalen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-31

Kompisgänget fick bensinstopp och delade på sig för att hitta hjälp i den ödsliga trakten.

En 25-årig man kom aldrig tillbaka till bilen, och söks nu av polis med hundpatrull och helikopter i området mellan Sveg och Lillhärdal

Mannen färdades i en bil tillsammans med två män i samma ålder när de fick bensinstopp. De började leta efter en stuga där de kunde få hjälp, men kom ifrån varandra.

25-åringen är enligt polisen cirka 180 centimeter, kortklippt och bar vid försvinnandet brun tröja och jeans. Han har två tribaltatueringar, på höger överarm och vänster bröst.

Jackan hittad

På onsdagen ska mannens jacka ha hittats åtta kilometer in på en skogsbilväg som kallas Låddvägen.

– Vi har positionerat två av mannens mobiltelefoner men de är avstängda sedan fem till elva dagar. Vi fortsätter sökandet med flera hundpatruller och så fort det blir ljust så sätter vi in helikoptern igen, säger Henrik Hansson, länsvakthavande befäl vid Östersundspolisen, till TT på onsdagskvällen.

TT: Varför har ni dröjt två dagar med att efterspana mannen?

– Eftersom mannen är från Gävletrakten så gjordes en anmälan först till Gävlepolisen på tisdagen. I dag (läs onsdag) tog Svegpolisen över och det var länge osäkert vilken typ av eftersökning vi skulle göra. Nu har vi beslutat att sätta in all form av räddningstjänst, säger Henrik Hansson.

Flera tips

Polisen ska ha fått in flera tips gällande 25-åringen där han ska ha setts i tätbebyggt område, skriver Östersundsposten på torsdagen.

– Vi jobbar nu med att kolla upp vittnesmålen och kommer efter det bestämma hur vi ska fortsätta att jobba, säger Håkan Andersson vid polisen i Härjedalen till ÖP.