Flera olyckor på E4 ger köer

Publicerad 2013-02-11

Det är just nu köer i trafiken på E4:an både norr och söder om Stockholm.

Flera olyckor har inträffat på grund av det hala väglaget.

– Det är väldigt halt, man måste köra sakta och se till att hålla rejält avstånd, säger Ulf Lindgren vid polisen.

Snö och halt väglag ställer till det för trafikanterna på E4 i Stockholmsområdet. Det har skett ett flertal olyckor under morgonen.

– Det är bilar som kör in i varandra på grund av att det är halt. En dag som denna är det särskilt viktigt att hålla ett rejält avstånd till den som är framför så att man hinner få stopp på bilen i tid, säger Ulf Lindgren, informationsansvarig vid polisen länskommunikationscentral i Stockholm.

”Det rullar långsamt”

Det första olyckslarmet kom till polisen klockan åtta i morse då en bil hade voltat vid påfarten till E4 vid trafikplats Häggvik.

Sju minuter senare kom larm om en olycka lite längre söderut, vid trafikplats Kista.

– Det är någon form av kollison mellan en personbil och en lastbil vid Kista, det verkar som att det är på en bro som går över motorvägen, säger Ulf Lindgren.

Ingen människa ska ha skadats i de båda olyckorna men trafiken på E4 är desto mer drabbad.

En av dem som fastnade i den långsamma trafiken är Mattias Larsson som var på väg in mot Stockholm vid halv nio-tiden.

– När jag kom hit var det långa köer. Nu rullar det men det går väldigt långsamt, ett körfält är öppet så att man kan köra förbi olyckan vid Häggvik, säger Mattias Larsson.

”Samma typ av olycka”

Under morgonen har polisen fått ta emot fler larm och ytterligare trafikolyckor på E4.

Strax före halv tio körde tre bilar in i varandra vid trafikplats Glädjen i Upplands Väsby, och en halvtimme senare skedde en liknande olycka med tre personbilar vid trafikplats Bredäng söder om Stockholm.

– Det är samma typ av olycka, där bilarna har kört in i varandra. Ligger man för nära och det händer något så hinner man inte få stopp på bilen, säger Ulf Lindgren vid polisen.