Starkt flyktingdrama, mammathriller med 90-talsvibbar och ljuv musik

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
”Stateless”, ”The secrets she keeps” och ”Little voice”.
Foto: Netflix/TV4/Apple TV+.
”Stateless”, ”The secrets she keeps” och ”Little voice”.

VECKANS STREAMINGTIPS Australien levererar med tunga flyktingdramat ”Stateless” och snaskiga retrothrillern ”The secrets she keeps”. Och Apples ”Little voice” är en charmig bagatell byggd på musik och romantik.

Stateless


Den här australiensiska serien med flyktingtema, som precis har kommit till Netflix, är en av serierna du verkligen bör se den här sommaren. Cate Blanchett ligger bakom som både medskapare och producent, och spelar också en biroll som ledare för en sorts självhjälpssekt. Men i centrum står fyra personer, på flykt undan olika saker, vars liv knyts samman på en gudsförgäten förläggning i den australiensiska öknen; en flygvärdinna med psykiska problem (Yvonne Strahovski), en afghansk flykting, en vakt som plågas av det han ser, och en nytillträdd byråkrat som har skandaler att hantera. Stark handling, snyggt hantverk.
Netflix


The secrets she keeps


Ännu en sevärd, fast inte lika politiskt angelägen och betydligt snaskigare, serie. Här har vi en psykologisk thriller med vibbar av 90-talsrökare som ”Ensam ung kvinna söker” och ”Handen som gungar vaggan”. Två höggravida kvinnor – ett psykiskt labilt butiksbiträde i en mataffär (”Downton Abbeys” Laura Carmichael) och en mammabloggare (Jessica De Gouw) som försöker hålla sociala medier-fasaden uppe – träffas och börjar lära känna varandra. Men (skräll!) båda har mörka hemligheter. I både livet och underlivet... Visas även på C More med start den 3 augusti.
TV4 Play


Little voice


The Morning Show” blev åtminstone något av en snackis, och animerade ”Central Park” är en pärla. Men Apple TV+ har fortfarande inte mycket kvalitetskapital att sätta emot de stora jättarna i streamingkriget. Nya ”Little voice”, producerad av bland andra JJ Abrams och sångerskan Sara Bareilles, är knappast serien som kommer att ändra på det, men väl en småcharmig bagatell för den som vill ha sin dramakomedi mjuk, musikalisk och New York-romantisk. Om en ung musikbegåvning (Brittany O'Grady) som måste ”hitta sin sanna röst – och modet att använda den”.
Apple TV+. Premiär i morgon


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE