Lisa Ajax försvarar sin låt: ”Behöver fler lyssningar”

Artisten vidare till Andra chansen i Melodifestivalen 2019

Av: Johan M Söderlund, Linn Elmervik

Publicerad:

LIDKÖPING. Lisa Ajax försvarar sitt bidrag ”Torn” efter Andra chansen-platsen.

Hon tror att låten måste lyssnas på fler gånger för att man ska förstå den.

– Det är väldigt avskalat och naket. Det kanske glömdes bort lite nu med tanke på att de andra numren är väldigt stora och maffiga, säger hon.

Det blev ingen enkelbiljett till finalen för Lisa Ajax, 20. Nästa vecka framför hon ”Torn” en gång till, i Andra chansen.

Hon är taggad på att göra det bästa av den andra chans hon får. Samtidigt försvarar hon låten.

Lisa Ajax.
Foto: PETER WIXTRÖM
Lisa Ajax.

– Jag tror att man behöver titta på det här numret fler än en gång för att förstå det. Det är väldigt avskalat och naket och det kanske glömdes bort lite nu med tanke på att de andra numren är väldigt stora och maffiga, säger hon.

– Jag blir bara gladare och gladare för varje sekund, vilket är jätteskönt. Jag behöver bara smälta det här lite. Jag är ganska bra på att ladda om och ta igen och känna peppen, säger hon.

Trodde du att du skulle gå till final?

– Jag hade ingen aning, faktiskt. Jag visste inte ens om jag skulle gå vidare till topp fem. Det blir ju lätt så här när de säger att: ”Det första bidraget som går till final”, då vill man ju så gärna att de ska säga bidrag nummer tre. Det enda jag tänkte var att: ”Nä, det kommer inte bli så”. Jag var ändå inställd på att det skulle bli Andra chansen eller att åka ut. Man vill ju inte stå där sen och ha haft för höga förhoppningar.

Nästa vecka gör Lisa Ajax upp med Martin Stenmarck och hans låt ”Låt skiten brinna” i en duell. Hon vågar varken tro eller hoppas på någonting än.

– Det är väldigt olika låtar. Vi två som artister är ju också väldigt olika, så jag vet inte … Jag tar det bara som det kommer så får vi se vad som händer, säger Lisa Ajax.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN