Loreen tog hans plats i Melodifestivalen

Snuvades på debuten två gånger – John Lundvik fick beskedet i sista stund: ”Motgångarna har lett till en stor framgång”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:

Två gånger snuvades han på en plats i Melodifestivalen – först av Anton Ewald och sen av Loreen.

Dagen före SVT:s presskonferens fick John Lundvik beskedet att Eurovision-vinnaren hade fått hans plats i tävlingen.

– Jag är väldigt glad att det blev som det blev, för de här motgångarna har givit en väldigt stor framgång i slutet, säger han dagen efter Mello-segern med ”Too late for love”.

Det har bara hunnit bli tre timmars sömn när Nöjesbladet träffar John Lundvik, 36, dagen efter segern i Melodifestivalen 2019.

– Mycket beror på det här ruset som jag fick när resultatet kom. Det var så enormt stort så jag har inte landat alls i det, säger han.

Med ”Too late for love” blev han favorit hos både juryn och svenska folket.

1 av 4 | Foto: Robin Lorentz-Allard
John Lundvik, dagen efter segern i Melodifestivalen 2019

Loreen tog hans plats

Men nu bekräftar John Lundvik att verkligheten kunde ha sett annorlunda ut. Enligt Nöjesbladets uppgifter var han klar för Melodifestivalen redan 2017. Men när Loreen i sista stund tackade ja till att tävla drog SVT in Johns plats i tävlingen kvällen före presskonferensen.

– Det var inte riktigt så att jag satt i taxin, men näst intill. Det var kvällen före beskedet kom.

Och det var för att Loreen i sista stund hade tackat ja?

– Man vet aldrig vad som är riktig fakta med det där men det är den version som vi har fått, säger han.

Var Ewalds osynliga kör

– Men det är lite samma med Anton Ewald och låten ”Begging”. Då stod jag bakom scenen och dubbade honom, jag var osynliga kören. Året därpå (2014 reds anm) skrev jag ”Natural” till mig själv och skickade in, men Anton fick göra låten. Nu i efterhand är jag glad, men just då var det ju... jag ville göra den själv. Men jag är väldigt glad att det blev som det blev, för de här motgångarna har givit en väldigt stor framgång i slutet.

Under måndagen ska han ha möten med sitt team för att bestämma hur vägen fram till Eurovision i Tel Aviv i maj ska se ut.

– Men som Benjamin (Ingrosso, förra årets vinnare, reds anm) gjorde så... det väntar nog en tvåveckors liten turné framöver, åka runt i Europa på olika Eurovision-diskon. Det ser både jag och ”the mamas” fram emot.

Långhelg med familjen

Men först ska han hem till familjen, sambon Jotta Martidou, 29, och barnen Naomi, 4, och Michael, 2, som han knappt har hunnit träffa på två veckor.

– Jotta var på efterfesten igår och det var underbart att få träffa henne och krama henne för hon har varit hemma med två barn och kämpat de här veckorna.

Du har lovat en långhelg utan mobiltelefon med henne och barnen på valfri plats efter Melodifestivalen, har ni bokat in något än?

– Det kommer att göras idag när jag kommer hem, direkt ut på nätet. Så är det verkligen, säger John och skrattar.

Publicerad: