Vlads skräck inför Andra chansen: Sångrösten

Mobbades för sin röst som barn: ”Det fastnade verkligen”

Av: Johan M Söderlund, Linn Elmervik

Publicerad:

NYKÖPING. Vlad Reisers största rädsla inför Andra chansen är sången.

Nu berättar han om oron inför direktsändningen.

– Om jag failar och sätter någon ton fel så hör man det direkt, säger han.

På lördag ställer sig Vlad Reiser, 25, på scen igen i Andra chansen med låten ”Nakna i regnet”. Men showen har kantats av nervositet och jobbiga minnen från förr.

– Jag tror på riktigt att det har varit min största rädsla i livet att sjunga inför människor. Bokstavligen. Det var några tjejer som mobbade mig när jag sjöng en gång, det fastnade verkligen, säger han.

”Vlad Reiser: Måste kämpa emot det”

– När man är barn så tänker man inte så mycket, men när man mobbar eller skrattar åt någon… För vissa kan det vara skit samma, men för andra kan det verkligen sätta spår. Och det är de här spåren som sitter från barndomen och trauman som man tänker på hur man ska kämpa emot det, säger han.

Vlad Reiser.
Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
Vlad Reiser.

I stället har han pushat sig själv och gått emot rädslorna.

– Annars kommer det alltid att sitta där. Då kommer du aldrig kunna bli den perfekta versionen av dig själv, säger Vlad Reiser.

”Ett mentalt stöd”

Inför lördagens duell mot Nano känner han sig mer och mer självsäker och rädslan har han kunnat släppa på. Men eftersom han inte tidigare har vana från att stå på scen får han en del uppbackning av kören.

– De hjälper till och fyller ut så det blir mer dynamik, men om jag failar och sätter någon ton fel så hör man det direkt. Så det blir dessutom ännu värre. Kören är bra så länge man gör hundra procent rätt. Det känns bra att de är där. De är som ett mentalt stöd, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE