Mossig komedi om skönhet på insidan

Av: Jens Peterson

Publicerad:
Uppdaterad:
Amy Schumer med bästisar.
Amy Schumer med bästisar.

I feel pretty

Regi med Amy Schumer, Michelle Williams, Tom Hopper, Lauren Hutton.

KOMEDI Testa dig själv.

1) Bedömer du människor enbart efter utseendet? 2) Tror du att fotomodellsmala übersminkade kvinnor med djup urrigning alltid är lyckliga och tycker det är toppen att män raggar på dom oavbrutet? 3) Anser du att Amy Schumer är oattraktiv och omöjlig att älska?
I så fall kan du chockas av den här filmen. År 2018 tror några filmmakare att det är en nyhet att de flesta av oss är osäkra av olika anledningar.
Om ”I feel pretty” hade kommit för 30 år sedan hade den varit mossig. Nu är den mest beklämmande. Jo, budskapet är förstås att vi inte ska döma efter ytan och att lyckan sitter på insidan. Men på vägen dit är det meningen att vi ska hånskratta åt Amy Schumer just för hon ser ut.
Hon spelar Renee som jobbar med onlineservice för ett företag som säljer skönhetsprodukter. Hon älskar smink och vill bli receptionist. När hon får ett slag i huvudet får hon nytt självförtroende, vågar synas och uppträder som om hon såg ut som en supermodell.
I ”I feel pretty” anses det vardagligt normalt med bikinitävlingar där unga kvinnor visar upp sina kroppar för berusade fåntrattar på en sunkig bar.

En ljuspunkt. Michelle Williams är mycket bra och rolig som framgångsrik chef för kosmetikföretaget. Spoiler: Man är inte automiskt lycklig för att man är rik heller.

Publicerad:

LÄS VIDARE