Gunilla Persson testar dejtinglivet på Tinder

”Blir uppvaktad – och håller appen levande”

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:
Uppdaterad:

Hon är singel men vägrar dejta i rådande coronatider.

Men Gunilla Persson vill gifta sig igen – och kanske kommer hon hitta mannen med stort M på Tinder. 

– Jag har en liten samling där med potentiella kandidater.

Nyligen stod det klart att det inte blir någon ny säsong av ”Svenska Hollywoodfruar”. Hur känns det?

– Det kom som en chock eftersom det är TV3:s flaggskepp och att lägga ner det tror inte jag på. Men vi hade ändå inte kunnat spela in en ny säsong som läget är nu. Jag har faktiskt två andra shower på gång, men allt är lagt på is.

Du förklarade härom året att du drömmer om att få en roll i ”Solsidan”?

– ”Solsidan” är en jätterolig serie, så det är klart att man inte skulle tacka nej till en roll där. Jag skulle vilja göra roller i olika tv-serier eller i filmer, det är en önskan jag alltid har haft. Jag är faktiskt utbildad skådespelerska, men det är svårt att gå på auditions nu. 

Vi måste ju prata om det omskrivna jättebråket med Åsa Vesterlund under frulunchen för några år sedan. Hur går tankarna när du ser till tillbaka på ”mordförsöket” idag?

– Jag har gjort upp med Åsa och vi är vänner nu. Det är väldigt positivt, det trodde man ju aldrig att det skulle sluta så bra. Man ska förlåta varandra om man kan, det är dumt att hålla på med gammalt groll. Det kanske blir mordförsök från någon annan i framtiden, men inte från Åsa. Haha!

Du har tagit hand om mamma Iris, 94, i många år. Hur är det med henne?

– Hon mår skapligt bra, men kan inte gå längre. Men vi kan förflytta mamma mellan rummen i en slags lift, det är som en hängmatta. Hon hänger där som en bebis som kommer med storken. Jag har tagit hand om mamma i nio år nu.

Gunilla Persson har planer på att gifta sig igen.
Foto: STEFAN MATTSSON
Gunilla Persson har planer på att gifta sig igen.

”Har en samling med potentiella kandidater”

Det har skrivits om en göteborgare som heter Stefan, norrmannen Oskar och även din Hollywood-granne… Handen på hjärtat, är du singel idag?

– Jag är singel, och tur är väl det. Det är definitivt ingen bra tid för dejting direkt. Men jag blir uppvaktad och håller Tinder-appen levande. Varje gång jag gillar någon – vilket är sällan – får jag en match direkt. Jag har en liten samling där med potentiella kandidater.

Har du någon drömman?

– Ja det har jag verkligen. Jag kommer gifta mig igen och det blir förhoppningsvis med min drömman. Han ska vara speciell och ha så mycket. Han måste ha ett gott hjärta och vara snäll och leva för andra. Jag gillar inte egoister. Man ska också ha roligt ihop och kunna skratta tillsammans. 

Det är ju fredag idag. Hur ser det ultimata fredagsmyset ut?

– Det är att umgås med Erika och mamma. Vi kanske äter en härlig bit lax med dillstuvad potatis och en god sallad. Till det kan det bli lite god champagne eller vin. Jag låter Erika dricka fast hon är 17 år. Jag tycker det är okej när morsan är med. Hon kan få ett glas till maten någon gång i månaden om vi har en fin middag. Jag tror det kan bli värre annars och att man som tonåring gör revolt.

Publicerad:

LÄS VIDARE