”Tiger king”-Rick: Jag önskar Joe Exotic dör i fängelset

Berättar i ny dokumentär om nya livet i Norge efter oväntade tv-succén

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter Netflix-succén: Nu gör Rick Kirkham egna dokumentär ”Surviving Joe Exotic” på Dplay.

Tv-producenten tycker så illa om zooägaren från ”Tiger king” att han hoppas Joe Exotic dör bakom galler.

– Det är lite rättvist att den killen som längtade efter berömmelse, nu får den uppmärksamhet han förtjänar, men inte kan göra något av det för att han sitter i fängelse, säger Kirkham till Aftonbladet.

Han är tv-producenten vars videomaterial gick upp i rök under en mystisk brand på Joe Exotics djurpark i Netflix-succén ”Tiger king”.

I en ny dokumentär på Dplay berättar Rick Kirkham, 62, om chocken över den oväntade succén för ”Tiger king” och skadeglädjen över att Joe Exotic avtjänar 22 år fängelse.

Rick Kirkham och Joe Exotic
Foto: Rick Kirkham Productions / Dplay
Rick Kirkham och Joe Exotic

Tidigare stjärnreporter

Men också om sitt eget drogmissbruk som gjorde att han tvingades sluta som nyhetsankare och stjärnreporter på klassiska amerikanska nyhetsshowen ”Inside edition” – och om sitt nya liv i Nordnorge.

När Aftonbladet når honom över ett videosamtal inför premiären av ”Surviving Joe Exotic” önskar han mest att all uppståndelse ska ta slut.

– I den omedelbara framtiden hoppas jag att intresset kring ”Tiger king” dör ut och försvinner så att jag kan återgå till mitt jobb. Jag är onlinereporter för tidningen Bodø Nu här. Jag vill återgå till att vara bara Rick och kunna gå på gatorna i Bodø utan att folk pekar och säger ”där är ’Tiger-Rick”. det skulle vara skönt om saker kunde återgå till det normala, säger han.

Foto: SUE OGROCKI / AP / TT Nyhetsbyrån
Joseph Maldonado-Passage, också känd som Joe Exotic, under en intervju 2013
Foto: Aftonbladet TV
Tv-producenten Rick Kirkham flyttade till Nordnorge efter året på Joe Exotics djurpark som blev supersuccén ”Tiger King” på Netflix

Ser fram emot att Joe Exotic dör bakom galler

I ”Surviving Joe Exotic” säger Rick Kirkham att han önskar att Joe Exotic dör bakom galler och när Aftonbladet frågar honom om framtiden upprepar han samma sak:

– Jag ser också fram emot det faktum att Joe Exotic tillbringar resten av sitt liv i fängelset, säger han med ett snett leende.

Dokumentären ”Surviving Joe Exotic” har premiär på Dplay fredag 21 maj.

Foto: Rick Kirkham Productions / Dplay
Rick Kirkham

Du som har Aftonbladet Plus kan läsa en längre intervju med Rick Kirkham om den okända tv-karriären som stoppades på grund av hans omfattande drogmissbruk, hur han flyttade till Nordnorge utan att ens ha träffat sin blivande fru, varför han överhuvud taget ställde upp i Netflix-serien och varför han anser att Carol Baskin fortfarande ska vara rädd för Joe Exotic.

Foto: Aftonbladet TV
Aftonbladets Tobbe Ek intervjuar Kirk RIckham inför premiären av dokumentären ”Surviving Joe Exotic” på Dplay

LÄS VIDARE

Publicerad: