Ing-Marie Carlsson

Svenska skådespelaren om kärleken: ”Inte alls sugen på passion längre”

Efter åren som singel: Har en krassare syn på kärleken

Av: 

Rasmus Karlsson

NÖJE

Ing-Marie Carlsson har varit singel i tio år.

Och den svenska skådespelaren är inte alls sugen på en ny, passionerad relation.

– Faktum är att jag slösat alldeles för mycket energi på att kämpa med relationer, säger hon till tidningen Året Runt.

Ing-Marie Carlsson.
Ing-Marie Carlsson.

Hon blev känd som karaktären Mimmi i succéserien ”Tre kronor”. Efter det har hon gjort en rad roller i kända produktioner. Just nu är hon aktuell med TV4:s ”Morden i Sandhamn”.

Ing-Marie Carlsson, 63, levde med barnens pappa i över 20 år. I dag är hon singel, vilket hon varit en tid och trivs med.

– Jag har haft en seriös relation efter separationen, men har varit singel i tio år nu. Och vet du, ju mer tiden går desto mer trivs jag med att ha tillvaron så här, säger hon till Året Runt.

”Det värsta med skilsmässan var att inte ha barnen hos sig jämt”

När hon och hennes man skilde sig såg hon det som ett misslyckande, men att allting blev bra till slut. Hon berättar också om vad som var det värsta med skilsmässan.

– Jag är glad att det blev som det blev så här i efterhand. Självklart var det väldigt känslosamt och svårt, framför allt med tanke på barnens mående och allt det praktiska. Vi ryckte upp familjen från ett hus på landet till varsin lägenhet i stan som barnen turades om att bo i varannan vecka. Det värsta med skilsmässan var att inte ha barnen hos sig jämt, säger hon.

Ing-Marie är glad över att vara singel.

”Slösat alldeles för mycket energi på att kämpa med relationer”

Den svenska skådespelaren menar att hon inte söker någon ny och att hon är trött på att kämpa med relationer.

– Jag har haft massor av kärlek och passion i mitt liv. Faktum är att jag slösat alldeles för mycket energi på att kämpa med relationer. Är faktiskt inte alls sugen på passion längre, det är alltför uppslitande arbetsamt. I vår västerländska kultur finns en förljugen bild av vad kärlek handlar om. De flesta filmer, låttexter och böcker handlar om att man ska få den där fantastiska rätte som man alltid har drömt om, kysser varandra och sedan slutar filmen, låten eller boken. Men sedan då? När det verkliga livet börjar? Nu har jag en krassare syn på kärleken och hade jag ”sökt” efter någon ny man i dag hade jag främst letat efter en allra bästa vän snarare än fysisk åtrå och passion, säger hon till magasinet.

ANNONS

Sista chansen! Glöm inte mors dag på söndag – beställ idag för leverans i tid!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Kändisparen du kanske glömt – så gick det sen

ÄMNEN I ARTIKELN

Ing-Marie Carlsson

Relationer

Kärlek

TV4