Thorsten Flinck om 30 år yngre kärleken Daniella

Ställer ut akvareller – gick på vernissage ihop

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Thorsten Flinck, 59, är aktuell med en ny konstutställning.

På vernissagekvällen visade han upp sig med 30 år yngre kärleken Daniella Karlsson.

– Vi har varit tillsammans i tre år, säger Flinck till Aftonbladet.

Under året har skådespelaren, artisten och konstnären Thorsten Flinck, 59, låtit tala om sig. Dels när han blev hastigt diskad under Melodifestivalen när det uppdagades att han stod åtalad för att han hotat en bilist med stryk och för ringa skadegörelse då han slog sin hand i bilistens bil.

Han har dessutom spelat in en podcast med barndomsvännen Sigge Eklund där han och hans bror Rickard Flinck träffas för första gången på 20 år och talar ut.

Ställer ut akvareller

I skrivande stund är han aktuell med en utställning med akvareller på Södermalm i Stockholm som är döpt till ”Morfintomtar”. Namnet har sin förklaring.

– När mitt morfinmissbruk eskalerade, när det var som värst, vi pratar 2004 ungefär så var även höjden på min karriär som störst. Det var så att jag satt och pratade med skådespelaren Paul Newman ena dan om att göra ”Dödsdansen” på Broadway, fem veckor senare låg jag på en parkbänk i Humlegården. Det kan gå fort. Folk tror för övrigt fortfarande att jag ligger med en kanyl i armvecket, men så är det inte.

Thorsten Flinck och Daniella Karlsson.
Foto: SHIMODA MEDIA
Thorsten Flinck och Daniella Karlsson.

– I den vevan åkte jag och min dåvarande flickvän Eva Röse till nationalscenen i Bergen. De fyra sista dagarna skulle jag, mästaren, komma upp och svänga mitt trollspö över föreställningen. Jag satt vid regibordet med Eva, hon tittade medan jag satt och tittade ned hela tiden. Med en påtänds envishet ritade jag de här tomtarna om och om igen. Först omedvetet sedan medvetet.

Nobbar Melodifestivalen igen

Thorsten Flinck förklarar att musikkarriären inte har lagts på hyllan efter fjolårets Mellofiasko.

– Jag kommer att sjunga några låtar här ikväll, bland annat Björn Afzelius. Jag ska också göra en platta med svenska folkets äckliga visskatt som kommer i vår. Men det ska bli jätteroligt.

Så det blir ingen mer Mello för dig?

– Nej, SVT har skitit i det blå skåpet. Det var förnedrande och kränkande eftersom både jag och ni vet att det handlade inte om det där misstänkta brottet, det var något de grävde fram. Någon fick kalla fötter och tyckte att Flinck är oberäknelig, nu har vi också hört att han inte är i sin bästa shape. Men gå på vad ni ser, seeing is believing. Men det där är en smet som jag har satt ihop själv så jag får tugga i mig det där.

Foto: SHIMODA MEDIA
Thorsten Flinck ställer ut akvareller.

Daniella: Vet inte hur det gick till

Du har blivit morfar också, din dotter Félice Jankell fick barn för ett år sedan med Nils Tham – hur går känslorna?

– Jo, det känns jättebra. Det är väldigt roligt, men det är så konstigt. Det är märkligt med barnafödslar i sig. Jag har naturligtvis träffat mitt barnbarn, men inte mer än så.

Hur är det med kärleken, har du sällskap?

– Ja, min flickvän heter Daniella, är 29 år och har det otroligt ovanliga efternamnet Karlsson. Hon är här på vernissagen och vi har varit tillsammans i tre år. Hon har just avslutat sina studier och ska sedan fortsätta plugga. Hon jobbar också till och från med adhd-barn vilket är väldigt tufft.

Daniella Karlsson fyller i.

– Vi har känt varandra i sju år, vi var vänner innan sedan ledde det ena till det andra och vi blev tillsammans. Jag vet inte riktigt hur det gick till, men så blev det.

Hade inte setts på 20 år

Thorsten Flinck har under hösten, som sagt, spelat in en podcast med sin bror Rickard Flinck tillsammans med barndomsvännen Sigge Eklund som heter ”Återföreningen”. Då hade bröderna inte setts på 20 år.

– Det kändes bra, vi hade inte setts på väldigt lång tid. Här går vi verkligen innanför nyckelhålet, vi lämnar ut oss totalt utan att lämna ut oss någonting. Sedan hade jag glömt bort att han inte är lika trygg i sådana situationer som jag, han var tvungen att supa sig lite halvpackad för att våga göra det.

Hur är er relation nu?

– Den har börjat om, kan man säga. Vi hörs och det är bra, men 20 år är lång tid och jag är glad för det här. Det är sjukt att man inte ska kunna hålla sams, det är ändå min bror. Blod är tjockare än vatten.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN