Amadeus Sögaard om föräldrarnas bråk: ”Det hade kunnat skrivas betydligt sjukare grejer”

Berättar om hur konflikterna har påverkat honom

Uppdaterad 2022-09-23 | Publicerad 2022-06-02

Amadeus Sögaards föräldrars offentliga dispyter har många gånger hamnat på löpsedlarna.

Men han menar att det bara är en bråkdel av alla konflikter som faktiskt har varit.

– Min student behövde vara på neutral mark, varken vara hos morsan eller farsan. Det tyder väl någonstans på att det inte är asbra i dag heller, säger han i podden ”Hitfabriken”.

Som son till schlagerdrottningen Carola Häggkvist, 55, har fotbollsspelaren och artisten Amadeus Sögaard, 24, växt upp som en av Sveriges främsta kändisbarn.

Och sedan Carolas skilsmässa från hans pappa Runar Sögaard, 54, år 2000 har de offentliga tjafsen mellan exparet varit många – och omskrivna.

I podden ”Hitfabriken” med Fredrik Ralstrand pratar Amadeus Sögaard om hur det har påverkat honom.

– Lidit har jag inte gjort, jag har haft jättefina föräldra- och familjesituationer, men det är klart att saker och ting har varit jobbigt. Det som står i tidningarna är ju vad det är, men det är också tio procent av vad som faktiskt händer. Man tänker kanske ”det har skrivits så mycket” men ja det har hänt rätt mycket också. Det hade kunnat skrivas betydligt sjukare grejer också.

Amadeus

”Inte kul”

Han säger att det inte är något att sticka under stol med.

– Det är inte alltid lätt att vara mellan två läger som i det här fallet blev ens föräldrar, och allt vad en skilsmässa innebär. Jag fick också bevittna en skilsmässa på nära håll när jag var äldre när min pappa skilde sig från sin exfru för några år sen. Då var det inte så mycket jag som drabbades av det men då såg jag det i mina småbröder istället. Det är inte kul, säger han och fortsätter:

– Och det är någonting som man lätt kan negligera och inte lägga så mycket vikt vid. Men kollar man runt med polare som har skilda föräldrar, många har haft det tufft.

Carola Häggkvist.

Studenten behövde vara på neutral mark

Amadeus Sögaard förtydligar att han inte säger det för att man ska tycka synd om honom eller att det har varit extra jobbigt för just honom, utan snarare något som han tror att alla skilsmässobarn upplever.

– Och i min situation blev det snarare att väldigt många av våra problem och dispyter och tjafs som har varit har blivit offentligt också och där kanske skiljer det sig något från andras skilsmässor. Och det är det än i dag. Min student behövde vara på neutral mark, varken vara hos morsan eller farsan. Det tyder väl någonstans på att det inte är asbra i dag heller.