Krämkatastrofen fällde Daniel

Publicerad 2016-04-06

”Tror att stressen tog över”

Han var årets stora tårtexpert.

Men i finalen blev bakverket Daniel Lakatosz fall.

– Jag vet inte vad som hände, jag fick inte till den, säger han.

Tidigare i säsongen briljerade Daniel Lakatosz med citrontårta som fick stående ovationer från juryn. När han förstod att tårta stod på menyn även i finalen kände han sig lugn.

– Jag kände att jag var tvungen en godare tårta än innan. Men jag kände mig ändå ganska säker på tårtor, jag gör mycket tårtor hemma, säger han.

Men det gick inte som Daniel tänkt sig. Tårtan misslyckades och han fick nöja sig med andraplats i ”Sveriges mästerkock”.

”Stressen tog över”

Det var när smörkrämen som han skulle dekorera tårtan med tog slut som det brast totalt.

– Jag gjorde för lite smörkräm, så i stället fick jag dekorera med den rosa moussen. Det såg ut som en liten kalastårta.

Daniel förklarar misslyckandet med att alla känslor som lagrats under inspelningarna plötsligt släppte.

– Jag tror att stressen tog över och jag tappade det i slutet. Det enda jag ångrar är att jag lät känslorna ta över. Jag hade hållit mig hela säsongen, jag hade inte gråtit. Jag har varit nervös och så men inte låtit känslorna ta över. Men sista dagen, då kom allting fram, säger han.

”Finalen var målet”

Juryn kallade tårtans utseende för ”hemlagat”, men hyllade smaken. Det gjorde Daniel lugnare.

– Den var jättefin inuti när jag skar upp den och juryn var ju nöjd med den. Det är ju det viktiga.

Trots andraplatsen är Daniel Lakatosz stolt över sin insats i matlagningstävlingen.

– Finalen var målet för mig.

Efter inspelningarnas slut har han fortsatt jobba som hovmästare på Berns salonger i Stockholm. Men drömmen är att öppna en egen restaurang.

– På jobbet har de frågat mig om jag vill jobba i köket, men det är inte riktigt min grej. Jag vill ha något eget, säger han.

Följ ämnen i artikeln