Kändiskockens bebislycka: Det är magi

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:

Johan Jureskog har blivit pappa igen.

Nu berättar kändiskocken om babylyckan för Aftonbladet.

– Det är magi. Men Paulina skrek på slutet: ”Nu blir det inga fler barn”.

Kändiskocken Johan Jureskog, 44, var en av de restaurangprofiler som stod på barrikaderna när coronapandemin slog till och krävde hjälp och stöd av regeringen.

Mitt under ett känslosamt videoinlägg på sin Instagramstory i mitten av mars där han berättade om sina och branschens vedermödor avslutade Jureskog med att berätta att mitt i allt elände så väntade han och hustrun Paulina Jureskog barn nummer två.

”54 centimeter och jättefin”

– Det känns helt fantastiskt, det är det här man får glädja sig åt. Det var inte riktigt meningen heller, vi hade planerat att det skulle bli lite senare, men vi är väl starka och kompatibla tillsammans. Det hände det som hände och det är perfekt, förklarade Johan Jureskog då för Aftonbladet.

Johan Jureskog med frun Paulina.
Foto: Shimoda media.
Johan Jureskog med frun Paulina.

Nu har graviditeten burit frukt. Under torsdagsmorgonen föddes parets son på BB Stockholm beläget i Danderyds sjukhus.

”I morse 05:21 så förändrades vår lilla familjetrio till fulländning. Välkommen till livet John John Jureskog”, skriver Johan Jureskog på Instagram.

– Det var planerat lite tidigare, han skulle egentligen kommit 14 september, men enligt analys var han extremt stor. Jag vägde nästan 5,5 kilo när jag föddes och det slutade med att de valde att ta ut honom lite tidigare. Det blev igångsättning, men förra gången punkterade de ryggen på Paulina när de skulle ta epidural så hon vägrade det och ville bara ha lustgas. Det var som att se sin bästa vän må så jäkla dåligt och ha så otroligt ont, säger en lite trött Johan Jureskog och fortsätter:

– Han vägde drygt fyra kilo, då ska man veta att han var drygt tre veckor tidig så han hade lätt kommit upp i min viktklass. Men han är 54 centimeter lång och jättefin.

Foto: Privat.
”Välkommen till livet John John Jureskog”, skriver Johan Jureskog på Instagram.

”John John är jäkligt coolt”

Hur går känslorna?

– Det är magi, det är jättehäftigt att få en av varje. Det kan inte bli bättre. Men Paulina skrek på slutet: ”Nu blir det inga fler barn. Påminn mig om den här känslan om jag får feeling om något år”, sa hon.

Ni skriver på Instagram att han ska heta John John?

– Paulina ville ha något som anspelar på mitt namn så då valde vi det och jag har alltid tyckt namnet John John är jäkligt coolt, som John-John Kennedy. Min pappa ville att jag skulle vara JJ och nu blir han trippel J så jag tänker redan nu att han hans initialer ska bli J upphöjt till 3.

Hur ser den närmaste framtiden ut?

– Nu blir det två veckors babybubbla, alla är med på det på alla jobb jag har, sedan är det fullt ös framåt. Det är tuffa tider även om jag har bättre magkänsla nu än i mars.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN