Hasse ”Kvinnaböske” Andersson om mötet med Julio Iglesias

Berättar om missen i ”Sommar i P1”

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

Hasse Andersson tackade nej till att åka med Julio Iglesias privatflyg.

Något han ångrat i hela sitt liv.

– Hasse, idiot. Tänk hur det hade kunnat blivit, säger han i ”Sommar i P1”.

Det är i Hasse ”Kvinnaböske” Anderssons, 72, sommarprat som sångaren berättar om när han medverkade i ett tv-program på Bornholm, med bland annat stjärnor som Mireille Mathieu och Julio Iglesias.

Julio Iglesias hade kommit dit i sitt eget jetplan.

– När det var dags att ta farväl sa han plötsligt att jag gärna kunde få åka med honom hem till Stockholm, han trodde att jag var från Stockholm. Han skulle bara släppa av Mireille i Århus. Då säger jag en mening som jag har ångrat i hela mitt liv. ”Tack, men jag har bilen här så jag klarar mig”. Hasse, idiot. Tänk hur det hade kunnat blivit.

Julio Iglesias och Hasse ”Kvinnaböske” Andersson.
Foto: AP och Jimmy Wixtröm
Julio Iglesias och Hasse ”Kvinnaböske” Andersson.

”Skumpar hem till Bjäre”

Han föreställer sig pressuppbådets förvåning om han hade tackat ja och de hade fått se honom ihop med Julio Iglesias när planet landat på Arlanda och flygplansdörren öppnats.

– Nej då, den präktige Hasse, han skumpar hem till Bjäre i sin gamla Volvo medan stjärnorna susar fram på himlen ovanför honom.

Berättar om lyckliga livet

Men Hasse Andersson är nöjd ändå. I sitt sommarprat säger han att han har haft ett fantastiskt innehållsrikt liv, men att hans bästa tid i livet är just nu.

– Jag har en stor och härlig familj som jag lever lyckligt tillsammans med, har både barn och barnbarn. Och efter ett långt artistliv får jag fortfarande ta emot så mycket uppskattning och kärlek från både gamla och unga i hela landet. Så jag har verkligen dragit en vinstlott.

Hasse Andersson sommarpratar måndag 29 juni. ”Sommar i P1” sänds 13.00 varje vardag och finns tillgängligt för streaming från 07.00.

Publicerad:

LÄS VIDARE