Amy Deasismont (f d Diamond)

Amy Deasismont skapar ny dramakomedi på Viaplay

Av: 

Petter J Larsson

Amy Deasismont.

Foto: Eveline Eliasson

NÖJE

Popstjärna, skådis – och tv-producent.

Nu skapar Amy Deasismont en ny dramakomediserie på Viaplay.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger 28-åringen.

Som popstjärnan Amy Diamond slog hon tolv år gammal igenom med hits som ”What’s in it for me”, ”Shooting star” och ”Big guns”. Efter det har Amy Deasismont, 28, varvat artistkarriären med skådespeleri.

Melodifestivalfinalisten från 2008 var bland annat med i SVT-serien ”De drabbade” och julkalendern ”Lasse-Majas detektivbyrå” och nominerades inför Guldbaggegalan 2016 till priset för bästa kvinnliga biroll i långfilmsdebuten ”Min lilla syster”.

Premiär till våren

Nu har hon skapat en dramakomediserie – som hon själv ska spela huvudrollen i. ”Thunder in my heart” ska gå på Viaplay och har premiär våren 2021.

– Att få förverkliga den här historien tillsammans med ett fantastiskt gäng och en underbar cast som förkroppsligar och ger liv åt karaktärerna är en dröm som går i uppfyllelse. Thunder in my heart är en tv-serie jag skrivit på under fem års tid med stort fokus på karaktärernas vuxenblivande och frigörelse, säger Amy Deasismont i ett pressmeddelande.

Amy i Melodifestivalen 2009, då som Amy Diamond.

Foto: OLA AXMAN

”Ska pirra och smärta”

I serien får man enligt Viasat följa ett kompisgäng som precis klivit över 20-strecket, med allt vad det innebär. ”Thunder in my heart” ska handla om kärlek, identitetssökande och att vara vuxen på pappret men ändå känna sig som ett barn, berättar skaparen.

– Jag vill porträttera de höga topparna och det som gör väldigt ont i det unga, vuxna livet. Jag vill att det både ska pirra och smärta, säger Amy Deasismont.

I rollistan syns även Alexander Abdallah (”Snabba cash”), Max Ulveson (”Dancing queens” och "Solsidan”) och Malin Persson (”Vår tid är nu”) samt veteraner som Gustaf Hammarsten (”Bruno”, ”Tillsammans”) och Helen Sjöholm (”Så som i himmelen”).

Inspelningen av ”Thunder in my heart” började enligt planerna i Stockholm nu i slutet av september.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte solskydd - handla SPF, munskydd och allt du behöver i sommar här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Stor guide: Streamingtjänsterna

ÄMNEN I ARTIKELN

Amy Deasismont (f d Diamond)

Tv-serier

Viaplay