Ilskan mot dålig kvinnosyn i ”Paradise hotel”: ”Chockad och förnedrad”

TV3: ”Ångrat det djupt”

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

Marcus ”Mcuze” Johansson frågade Nicole Wennerström vad han kan swisha för ett ligg.

Joshua Andersson pratade om Sara Selander som om hon vore en ”produkt”.

Nu riktar tittarna hård kritik mot kvinnosynen i ”Paradise hotel”.

– Jag blir chockad och förnedrad, säger Nicole Wennerström.

Det var i måndagens avsnitt av ”Paradise hotel” som båda händelserna inträffade.

Något som fick tittarna att reagera kraftigt i sociala medier.

Joshua Andersson, 25, säger att han själv reagerade starkt när han hörde sig själv uttrycka sig nedvärderade om Sara Selander.

– Jag blir för det första jävligt djupt besviken på mig själv. Jag är uppväxt med en ensamstående mamma som har gjort allt för mig, och min mormor, så jag har bara haft kvinnor i mitt liv. Det första jag gjorde var att skriva till Sara och be om ursäkt direkt och jag skrev på Instagram där jag bad om ursäkt till henne och alla kvinnor där ute.

”Jag blev chockad”, säger Sara Selander när hon fick höra kommentaren om henne.
Foto: TV3
”Jag blev chockad”, säger Sara Selander när hon fick höra kommentaren om henne.

Han säger att han förstår att händelsen ger de unga killarna som tittar på programmet en dålig bild av hur man ska behandla andra.

”Chockad”

Sara Selander, 25, säger att hon blev chockad när hon såg avsnittet.

– Jag vet att han är jäkligt klumpig i hur han uttrycker sig, men det är verkligen inte bilden jag har fått av honom och han har alltid varit jättesnäll mot mig. Så jag blev chockad, det blev jag. Men jag tror inte att han tänkte sig för, jag tror inte att han menade det.

Foto: TV3
Marcus ”Mcuze” Johansson ångrar att han frågade Nicole Wennerström vad han kunde swisha för ett ligg.

Hon säger dock att hon uppskattade att Joshua Andersson skrev till henne personligen och sa att han behövde prata med henne efter att ha sett avsnittet.

– Han bad verkligen om ursäkt. Först till mig personligen, men sedan har han fått mycket skit för det så han har bett om ursäkt offentligt också. Jag godtar hans ursäkt och förstår att han har varit klumpig, för det är han.

Hur skulle du säga att kvinnosynen var generellt inne i huset?

– De är ju inte män direkt, de är pojkar så de har väl alltid något att lära sig. Så det kanske är bra att de får se sig själva och hur de agerar och framstår.

Foto: TV3
Joshua Andersson

Mer upprörd nu

Nicole Wennerström, 24, säger att hon tog åt sig mer av Marcus ”Mcuze” Johanssons swish-kommentar nu i efterhand.

– Där i stunden tänkte jag mest ”Men gud, nu får inte han bli ledsen”. Men nu när jag ser det på tv tänker jag att ”hur kan jag vara så förlåtande, vad fan Nicole!”. Det blev mer som att han blev ledsen för att han sa det än att det var jag som skulle bli ledsen. Det slutade ju med att det blev han det blev synd om.

Hon fortsätter:

– Jag blir chockad och förnedrad och man skrattar ju bort det för att man inte vill göra en stor grej av det. Och jag kan tänka mig att det händer tjejer alltför ofta.

Marcus ”Mcuze” Johansson, 25, säger att det självklart var fel av honom att uttala sig på det sättet.

– Så säger man inte och jag ångrar mig samma sekund som jag sa det. Så jag tog tillbaka det direkt och bad om ursäkt.

Foto: TV3
Ur ”Paradise hotel”.

Varför sa du så?

– Jag var riktigt full och jag drog ett riktigt dåligt skämt utan att ens tänka. Jag och Nicole har en skämtjargong, men det där var inget bra skämt överhuvudtaget. Impulsiv dumhet, kan man kalla det. Jag har en jättebra kvinnosyn och hatar mansgrisskämt. Så jag blev chockad själv när jag såg avsnittet, jag kom inte ens ihåg att jag hade sagt så.

TV3: De är ångerfulla

TV3:s presschef Susanne Nylén säger i en kommentar till Aftonbladet att ”deltagarna har fått motta en del kritik för hur de uttryckt sig i programmet och ångrat det djupt”.

”Marcus tog tillbaka sitt uttalande samma sekund som han sa det och Joshua har bett om ursäkt i sociala medier till Sara och kommer även att göra det i ’Studio paradise’ i morgon”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN