Publicerad:
Uppdaterad:

Christer Sjögren rasar mot TV4: ”Elakt”

Artisten kritisk efter klippningen i ”Så mycket bättre”

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

Christer Sjögren kritiseras för sitt beteende i ”Så mycket bättre”.

Nu rasar artisten mot TV4 efter förra veckans avsnitt.

– Jag mejlade TV4 och sa min åsikt. Jag sa att jag tyckte programmet var okänsligt och elakt klippt, säger Christer Sjögren till Expressen.

Dansbandskungen Christer Sjögrens insats i ”Så mycket bättre” har ifrågasatts. Men det inte är artistens tolkningar som hamnat i fokus, utan hans beteende gentemot de andra artisterna.

Radioprofilen Laila Bagge är en av de som riktat kritik mot Sjögren efter förra veckans avsnitt.

I ”Rix Morronzoo” förklarade hon att artisten tog för mycket plats i Louise Hoffstens program.

– Han är ingen elak människa, men jag kan uppleva att vissa män över femtio är så. De tänker på sig själva och är själv lite i centrum. De hörs, syns och är glada killen. De tänker inte ”oj då, här trampade jag i klaveret, jag kanske ska backa lite och vara observant på andra”. Man borde känna när det är läge. Jag kände att han var lite egoistisk och uppe i sig själv där, sa Laila Bagge i ”Rix Morronzoo”.

Christer Sjögren har skickat klagomejl

Nu svarar Christer Sjögren på kritiken, och han är inte nöjd med hur TV4 framställer honom i programmet.

Till Expressen säger han att han inte känner igen sig i den bild som TV4 målat upp av honom. Det ska ha gått så långt att han själv kontaktat kanalen.

– Jag mejlade TV4 och sa min åsikt. Jag sa att jag tyckte programmet var okänsligt och elakt klippt. Jag hoppas, för jag vet att de klipper mitt program just nu... jag bad dem och sa ”Jag hoppas att mitt program inte blir klippt så. Jag vill ha en fair, bra och lite snällare och känslomässig riktning”, säger han till tidningen.

Christer Sjögren ska även ha reagerat på hur hans ankomst till huset på Gotland framställdes i programmet.

Här anländer Christer Sjögren till Gotland.
Foto: Robin Lorentz-Allard
Här anländer Christer Sjögren till Gotland.

Christer Sjögren: ”Det klippte TV4 bort”

När Nöjesbladet var på plats under inspelningen i somras anlände Christer Sjögren en dag efter alla andra. Artisten kom direkt till Visby från spelningar i Nordnorge och sörmländska Vingåker.

– Det blev en stressig start, men det fanns ingen utväg för jag var redan inbokad, sa då Christer Sjögren till Nöjesbladet.

I premiäravsnittet ges en annan bild, tycker Christer Sjögren. Han glider in till huset i Burgsvik i en röd lyxbil, som han tilldelats av produktionen, men anledningen till hans sena ankomst framkommer inte. Till Expressen säger Christer Sjögren att han bad om ursäkt till de andra artisterna.

– Det klippte de bort och så framstod jag som nonchalant, som om jag tänkte: "Jag som har hållit på i 50 år kan väl komma en dag en sent, för fint folk kommer sent", men så är det inte, säger Sjögren till tidningen.

TV4 svarar: Tidsbrist

Martin Nygren, exekutiv producent för ”Så mycket bättre”, känner inte till Sjögrens mejl, skriver Expressen. Nygren menar att man får se ”en rolig och avspänd Christer” i programmet.

Han är dock ledsen för hur Sjögren uppfattat inslaget med den röda lyxbilen, och att saker klippts bort.

– För oss var det på grund av tidsbrist som det inte kom med. Det var inget vi kunde förutse att vi skulle hamna så snett och så illa, säger han till Expressen.

Nöjesbladet har sökt Christer Sjögren

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: