Jihde i tårar: ”Tänk om det hade hänt henne”

Känslosamt för programledaren i nya TV3-serien

Av: Alice Göransson

Publicerad:

Peter Jihde har svårt att hålla tillbaka tårarna när han tänker på sina barn under första avsnittet av ”På gränsen med Peter Jihde”.

– Det var en väldigt jobbig kväll, säger han till Nöjesbladet.

Under första avsnittet av ”På gränsen med Peter Jihde”TV3 brister programledaren ut i tårar.

I avsnittet som handlar om vapenlagarna i USA möter Peter Jihde, 47, föräldrarna Kristin, 54, och Mike Song, 55, som mist sin son Ethan, 15, när han lekte med vad han trodde var ett oladdat vapen hos grannarna.

Pojken fick ett skott i huvudet och dog omedelbart.

– Det hade precis gått ett år sedan Ethan dog när vi besökte föräldrarna. Det var väldigt känslosamt att lyssna på deras historia. Det var en väldigt jobbig kväll, säger han till Nöjesbladet.

Man ser att du blir väldigt berörd, hur gick tankarna?

– Ethan var i den ålder som min äldsta dotter är i nu, så jag fick upp bilderna i huvudet hur smärtsamt det vore om det hade hänt henne, säger han.

Programledaren kan inte hålla tillbaka tårarna när han hör historien om den unga pojken som sköt sig själv av misstag.
Foto: TV3
Programledaren kan inte hålla tillbaka tårarna när han hör historien om den unga pojken som sköt sig själv av misstag.

Doftämnet var känsligt

När Kristin Song börjar berätta i programmet om att sonens doft sakta började försvinna från hans pojkrum blir det återigen känslosamt för programledaren.

– Doftkänslan är viktig, man tänker nog inte så ofta på det men man känner igen sig väldigt mycket i dofter, säger Peter Jihde till Nöjesbladet.

Du berättar om att du lämnade dina tröjor till barnen innan du åkte iväg?

– Ja de sa ”pappa, pappa, kan inte du spraya parfym på dina tröjor så vi har de att dofta på?”. Så de hade dem under tiden jag var i USA och spelade in programmet.

”Facetime är en bra uppfinning”

Peter Jihde berättar att det är jobbigt att vara ifrån familjen när han är iväg på långa inspelningar. ”På gränsen med Peter Jihde” berättar han tog fem veckor att spela in.

– Det är jobbigt att vara ifrån dem så länge. Jag vill ringa dem hela tiden och se dem. Facetime är en bra uppfinning, säger han.

”På gränsen med Peter Jihde” har premiär 9 april kl 21.00 i TV3.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN