Publicerad:

Läsarnas hyllar SVT efter valet av julvärd

Marianne Mörck håller sällskap på julafton: ”Underbara människa”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:

Aftonbladets läsare hyllar SVT – men framför allt Marianne Mörck.

Efter avslöjandet om att skådespelaren blir årets julvärd strömmade glädjen in.

”För första gången efter Arne Weise slutade känner jag verkligen för att titta på när ljuset tänds”, skriver en läsare.

Valet av Marianne Mörck som årets julvärd i SVT hyllas av Aftonbladets läsare. Direkt efter att stjärnan presenterats under tisdagens presskonferens strömmade hyllningarna in i Aftonbladets chatt.

”Bästa valet. Det kommer bli en jul som i barndomen”, skriver läsaren Linda.

”Ett mycket bra val! En kvinna med pondus och ett stort kunnande. Hon symboliserar värme, utstrålning och kärlek”, skriver Mats Carlsson.

1 av 3 | Foto: BJÖRN LINDAHL
Marianne Mörck

”Längtar ännu mer till jul nu”

”Detta kommer bli underbart. För första gången efter Arne Weise slutade känner jag verkligen för att titta på när ljuset tänds”, skriver signaturen Hanna medan KH Eriksson är inne på samma spår:

”Det blir toppen, då kan man titta för en gångs skull det har varit dåligt dom sista åren”.

Även Lisa har bestämt sig för att slå på SVT på julafton igen:

”Älskar årets julvärd! Bojkottat några år på slutet på grund av dåliga julvärdar som varit opersonliga och sålt sin själ till media. I år kommer jag sitta bänkad! Längtar ännu mer till jul nu” skriver hon.

Kerstin skriver:

”Bättre val av julvärd finns inte. Önskar dig ett stort lycka till med ljuständningen, sen kommer allt bara att flyta i en enda härlig stämningsfull kväll.”

”Blir en förträfflig julvärd”

Signaturen Gunn längtar redan till julafton:

”Mysjulafton med Marianne Mörck. Mmmm... Längtar redan till jul! Toppenbra val. Tack för att just du ställer upp! Precis vad vi behöver nu.”

Många av Aftonbladets läsare nöjer sig med kortfattade hurrarop, hyllningar och gratulationer, som Olof som skriver: ”Gu så gött! Så bra val!” Andra nöjer sig med hjärtsymbolen, medan vissa skriver längre. Som signaturen Cilla:

”Bra val.... Marianne tror jag kommer bli en förträfflig julvärd... hon sprider värme, kärlek, humor, glädje och verkar ha hjärtat på rätt plats... Det är vad vi alla behöver och särskilt vid jul. Vi behöver mer av genuina människor i vårt ytliga samhälle som fångar nuet och som sprider kärlek (min sanning)...”

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: