Amerikanska UD följer ASAP Rockys fall

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Affisch till stöd för Asap Rocky. Arkivbild.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Affisch till stöd för Asap Rocky. Arkivbild.

Det amerikanska utrikesdepartementet uppmanar Sverige att behandla den häktade rapartisten Asap Rocky väl. En talesperson för departementet säger till Politico att utrikesminister Mike Pompeo blivit underrättad och att höga tjänstemän, som Robert O'Brien, särskilt sändebud för gisslansituationer, följer utvecklingen noga för att försäkra att Asap Rocky får en rättvis behandling.

– Vi förväntar oss att alla regeringar, inklusive Sveriges, behandlar amerikanska medborgare rättvist och med respekt. Vi hoppas få se Asap Rocky och hans kollegor tillbaka på turné och återförenade med vänner och familj snart, säger källan till tidningen.

Asap Rocky, eller Rakim Mayers som han egentligen heter, sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för misshandel efter en incident i centrala Stockholm den 30 juni. Åtal mot honom måste vara väckt senast på fredag.

Flera internationella artister har krävt att Asap Rocky släpps eller hotat med bojkott av Sverige.

PODD: Leif GW Persson om ASAP Rocky: En jävla massa overkill

I dagens Aftonbladet Daily sammanfattar vi händelserna kring ASAP Rocky, hiphopstjärnan som gripits och häktats, misstänkt för misshandel och pratar med kriminologerna Leif GW Persson och Jerzy Sarnecki.
 Lyssna här  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE