Löwengrip om inflationen: Fryser in linsgrytor

Berättar om nya ekonomiska vanorna

Uppdaterad 2023-06-20 | Publicerad 2023-04-30

Med den skenande inflationen befinner sig många svenskar i en pressad ekonomisk situation.

Nu öppnar influencern Isabella Löwengrip upp om oron inför tuffa tider.

– Jag ska byta ut min Porsche, handlar bara på lågprisbutiker och bakar bröd och fryser in hemmagjorda linsgrytor, säger hon till Göteborgs-Posten.

Rapporterna om att många svenskar tvingas vända på kronorna för att få ihop hushållsekonomin duggar tätt.

I en intervju med Göteborgs-Posten berättar influencern och entreprenören Isabella Löwengrip, 32, om hur hon försöker dryga ut plånboken i krisens tid.

– Vi tvättar aldrig på kvällen, och torktumlaren kör vi inte alls. Handdukarna är så där stela när man hängtorkar dem, det är hemskt.

Isabella Löwengrip oroar sig för tuffare tider.

”Går till Friskis & Svettis som alla andra”

Löwengrip säger att hon tvingats välja bort en garageplats i stan, luncher på stan och dyra utlandsresor.

Samtidigt lyfter hon att det haft en positiv påverkan på influencerns mående.

Hon beskriver hur hon tidigare kämpade med att upprätthålla en ”exklusiv image” – men att hon nu slutat bry sig om vad andra tycker om henne.

Måhända får Friskis & Svettis på Kungsholmen i Stockholm besök av Isabella Löwengrip?

Till tidningen säger Löwengrip att hon nu lagar mat från grunden, grillar korv med barnen i skogen, kör en billigare bil och att hon ”går till Friskis & Svettis på pass som alla andra”.

– Jag ska byta ut min Porsche, handlar bara på lågprisbutiker och bakar bröd och fryser in hemmagjorda linsgrytor, säger hon.

Bemöter kritiken efter påståendena om ”mys-inflation”

Isabella Löwengrip är aktuell i den nya podden "Fint, fult och pengar" som hon driver tillsammans med vännen Anna Björklund, 32.

Som namnet avslöjar handlar podden till stor del om pengar, vilket gjorde att duon redan i första avsnittet – som släpptes i förra veckan – började diskutera inflationen och sedan dess fördelar.

Poddkollegorna beskrev då ”lågkonjunkturen som mysig” och hävdade att fler personer mår bättre i kristider, vilket upprört flera lyssnare.

För tidningen påpekar Löwengrip att kritiken varit relativ mild och att intentionen med påståendena inte varit att håna fattiga – utan att de sades med glimten i ögat. Dock lyfter hon att duon har belägg för att inflationen gör personer lyckligare.

Själv beskriver hon att hon endast drabbats måttligt av inflationen – men att hon trots det valt att lägga om hela sin ekonomi.

Samtidigt erkänner hon att ett eventuellt framtida ansträngt läge kan komma för influencer om inflationen stiger eller håller i sig flera år.