Christine Meltzers vinst: Livet

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Christine Meltzers dubbelseger: Kristallen till ’Partaj’ och framgången i kampen mot cancern

1 av 4 | Foto: Christine Meltzer gjorde sitt första ­offentliga fram­trädande sedan hon berättat om cancern på ”Kristallen”-galan”.

Programledarens första framträdande sedan ­cancerbeskedet slutade i en succé.

I går firade Christine Meltzer två vinster - ­priset för årets humorprogram och framgången i kampen mot cancern.

– Jag trodde inte, i den bästa av världar, att jag skulle få stå här, säger Christine Meltzer.

Det var en påtagligt rörd Christine Meltzer, 38, som gick upp på scenen tillsammans med kollegan Johan Petersson, 44, för att ta emot pris under ­fredagens Kristallen-gala i SVT.

Deras ”Partaj” kammade hem priset som årets ­humorprogram - för andra året i rad.

För programledaren och komikern Christine Meltzer var det en dubbel vinst.

Förra sommaren fick hon diagnosen bröstcancer – nu har behandlingen gått och rätt håll och hon prisas för sitt program.

– Jag trodde aldrig att jag skulle få vinna en gång till. Jag är så fantastiskt glad, säger Christine Meltzer.

Tappade håret

För en dryg vecka sedan gick Meltzer ut och berättade om sin tuffa kamp i Barncancerfondens tidning Barn & Cancer. Hon berättade om den krävande behandlingen och att hon tappat håret.

– Jag är så stolt och glad över priset detta år, mer än någonsin. Hela teamet kring ”Partaj” har stöttat mig och kommit hem och hjälpt mig att göra mig i ordning. Gud, jag trodde inte, i den bästa av världar, att jag skulle få stå här, ­säger Metlzer.

Under hennes sjukdom har teamet fått anpassa tiderna efter när hon kunde arbeta.

– Vi har fått anpassa mycket. Jag är så otroligt glad att det har fungerat, att jag har kunnat fortsätta att arbeta trots allt. Det har gjort att jag fått känna att allt har varit lite som vanligt en stund, det har varit fantastiskt, säger Meltzer.

Stort stöd

Vid sin sida under den svåra tiden har hon hela ­tiden haft kollegan Johan Petersson.

– Det har varit ett tufft år, men för mig har det jobbigaste varit att jag har saknat min kollega eftersom vi inte har kunnat arbeta ­lika mycket ihop. Nu kan det bara bli bättre, säger Johan Petersson.

Alla vinnare

ÅRETS UNDERHÅLLNINGSPROGRAM: Så mycket bättre. ÅRETS LIVSSTILSPROGRAM: Historieätarna. ÅRETS DOKUSÅPA: Sveriges mästerkock. ÅRETS SPORTPROFIL: André Pops. ÅRETS BARN- OCH UNGDOMSPROGRAM: Snoffe, döden och jag. ÅRETS FAKTA- OCH AKTUALITETSPROGRAM: Stalkers. ÅRETS MANLIGA PROGRAMLEDARE: David Hellenius. ÅRETS DOKUMENTÄRPROGRAM: Stenbeck. ÅRETS REALITYPROGRAM: Modellpojkar. ÅRETS KVINNLIGA PROGRAMLEDARE: Gina Diarwi. ÅRETS GRANSKNING: Uppdrag granskning Telia Sonnera. ÅRETS HUMORPROGRAM: Partaj. KRISTALLENS HEDERSPRIS: Arne Weise. ÅRETS TV-DRAMA: Torka aldrig tårar utan handskar. ÅRETS PROGRAM: Så mycket bättre

Publicerad: