Juryspricka i ”Köksmästarna”

Uppdaterad 2016-10-10 | Publicerad 2014-03-13

”Jag skiter i om maten gått i nån jävla rymdraket”

De är två av Sveriges bästa kockar.

Båda med gedigen juryerfarenhet.

Men när de tillsammans ska bedöma andras rätter sliter det sig mellan Paul Svensson och Johan Jureskog.

– Vi tycker väldigt olika om mat, säger Johan Jureskog.

Den ene jobbar med att förnya restaurangkoncept.

Den andre driver klassisk köttkrog.

Med de förutsättningarna har de utvecklat två helt olika sätt att se på mat.

Och under inspelningarna av ”Köksmästarna” har Johan Jureskog och Paul Svensson stött ihop, flera gånger.

– Paul är en väldigt estetisk kock. Han är mer modern i sina tankar än vad jag är. Jag gillar ju klassisk god mat. Min slogan är ”mat är bäst god”, så är det ju, säger Johan Jureskog.

Gillar inte Paul god mat?

– Jo absolut, men jag skiter i om maten gått i nån jävla rymdraket eller bakas på 24,8 grader i 58 timmar. Är det inte gott, så är det inte gott. Vi tycker oftast att vi kommer fram till bra grejer, men ibland har vi skickat ut deltagare där vi är lite oense.

Paul Svensson medger sprickan, men tror att programmet bara gagnas av det.

– Jag kommer ju helt och hållet från fine dining-världen, där kanske man ser en rätt på ett helt annat sätt. Det är jätteviktigt att det får vara så. Ju mer vi stöter ihop desto bättre blir det för både deltagarna och programmet, säger han.

Följ ämnen i artikeln