Björn Ranelid: ”Så roligt att viga ett par som är så lyckliga”

KD-profilen David Lega och hans Vega gifta i Kivik

Publicerad:
Uppdaterad:
Björn Ranelid (till vänster) vigde David Lega och Vega Ranstam.
Foto: Ronny Cintius
Björn Ranelid (till vänster) vigde David Lega och Vega Ranstam.

NÖJE

EU-parlamentarikern och KD-profilen David Lega och gravida sambon Vega Ranstam är nu man och hustru.

De vigdes under lördagen av författaren Björn Ranelid.

– Jag är överlycklig, jag visste ju från början när jag träffade Vega att det här är kvinnan jag vill dela mitt liv med, säger David Lega till Aftonbladet.

Det var i vintras EU-parlamentarikern och KD-politikern David Lega berättade för Aftonbladet att han hade hittat kärleken i företagaren Vega Ranstam.

– Det är jättekonstigt, men vi träffades faktiskt på Instagram. Jag upptäckte en dag att hon följde mig så jag kollade in henne och det visade sig att hon var otroligt söt och charmig och karismatisk.

– Sedan gillade jag någonting på hennes Insta, hon gillade någonting på min och sedan skrev vi någon kommentar och hon gjorde samma sak. Sedan bytte vi nummer och det blev något sms och sedan började vi ringa och sedan blev det timmar på Facetime och till slut sågs vi, det var väldigt oväntat, förklarade David Lega.

Foto: Ronny Cintius
David Lega och Vega Ranstam.

Bara några månader senare så avslöjade David Lega att han och Vega skulle bli föräldrar.

– Det är fantastiskt, vi är så lyckliga. Det var planerat och det är verkligen jätteroligt, sa han i maj till Aftonbladet.

Nu har kärleksparet fullbordat trestegsraketen. Under lördagen gifte de sig i Skåne med författaren Björn Ranelid som vigselförrättare.

– Det har varit en fantastisk dag med bara några få nära och kära på plats. Vi är tio gäster totalt och vi valde att göra det nu eftersom vi gärna vill vara gifta när vi får barn nu i oktober. Vi hade gift oss oavsett, men det kändes extra passande nu innan vi får barn. Vi kanske har en större fest nästa sommar med vänner och familj om om pandemin är över.

Hade tur med vädret

David Lega fortsätter:

– Vigseln skedde på Kiviks hotell, utomhus i renässansträdgården. Vi hade sådan otrolig tur med vädret, det var säkert 20-22 grader i solen. Det var vid ett monument som vår vigselförrättare Björn Ranelid har skrivit en vers på.

Hur går känslorna efter något dygn som gift man?

– Jag är överlycklig, jag visste ju från början när jag träffade Vega att det här är kvinnan jag vill dela mitt liv med. Det var en jättefin ceremoni där Björn höll ett längre tal till oss som det tar ett tag att smälta, det är så många nyanser i Björns tal så det får jag nog lyssna på ett par gånger till. Det var fantastiskt väl förberett och varmt, vi är verkligen jätteglada, det var snällt av honom att ställa upp. Vi känner oss utvalda.

När bruden kommer på tal blir han lyrisk.

– Bruden var jättevacker, jag hade på mig kostym och Vega hade en vit mammaklänning och var vacker som en dag!

Foto: Ronny Cintius
Björn Ranelid med bröllopsparet i Kivik.

Själva bröllopsmiddagen ägde även det rum på hotellet.

– Vi har middag i ett eget rum och Björn och Margareta är med under kvällen så det blir en femrättersmiddag, sedan sitter vi kvar här, umgås och har trevligt. Men vi vill poängtera att vi har gjort det så säkert det går efter alla förhållningsregler. Under både vigselceremonin och middagen har vi avstånd mellan gästerna. Det är en underlig tid vi lever i.

Allting gick enligt planerna annars?

– Ja, jag lyckades säga ja och Vega också så allt gick enligt plan, haha!

Och snart ska ni alltså bli föräldrar?

– Det ska ske i slutet av oktober och vi har kollat kön, om det blir som de tror så blir det en dotter. Men det är aldrig hundraprocentigt. Vi är jätteglada att det blir en dotter, men vi blir självklart inte besvikna om det blir en pojke.

Det har verkligen blivit en ketchupeffekt i ditt fall, du hittade kärleken, ni ska bli föräldrar och nu har ni gift er?

– Ja, det visar bara att det här är rätt. Många säger att 2020 är ett dåligt år, men jag ser enormt stora fördelar med det! I och med att vi har jobbat hemma i flera månader båda två så har vi bara kommit närmare varandra och är kärare än någonsin.

Ranelid: ”Ett hedersuppdrag”

Aftonbladet har också varit i kontakt med Björn Ranelid om vigseln.

– Det är så roligt att viga ett par som är så lyckliga, David skiner hela tiden med ansiktet. Det här är ett hedersuppdrag. För mig är David Lega en sinnebild för en positiv människa som mot alla odds har blivit olympisk mästare, världsmästare i simning och han har antagit alla utmaningar på ett föredömligt och exemplariskt sätt. Han är ett föredöme för alla människor, och det var det huvudsakliga skälet till att jag tackade ja. Jag blir glad av människor som har den inställningen till livet.

Publicerad:

LÄS VIDARE