Sami Jakobsson om sitt mörka förflutna

Av: Alex Hartelius/Meter

Publicerad:
Uppdaterad:

Sami Jakobsson öppnar i ”Big Brother” upp om sitt mörka förflutna med högerextrema åsikter och tatueringar med nazisymboler.

Till Daniel Glasman, som är jude, säger han att det är åsikter som han längre inte står för och att de är från ett liv han försöker lämna bakom sig.

– Jag tycker alla förtjänar mer än en andra chans. Alla är väl lyckliga om de lämnar den världen? säger Daniel Glasman.

”Big brother”-deltagaren Sami Jakobsson har haft ett mörkt förflutet med högerextrema åsikter. På sin kropp har han tidigare haft tatueringar med nazisymboler, men har i dag tatuerat över dem.

Förra året intervjuades Jakobsson av Aftonbladet i samband med dokumentären "Raggarjävlar", där han kopplades ihop med flera högerextrema symboler och sa då att de tillhörde ett förflutet han inte längre ville förknippas med.

– Vi började spela in 2016. Under de här åren som vi har spelat in har jag funnit min väg i livet. Så jag döljer inget. Jag står för mina skelett i garderoben som jag anser att det är idag. Vissa håller fortfarande på med sådant här medan andra inte gör det. Jag hade på mig det här då. Men jag står inte för sådana åsikter, sa han då.

Sami Jakobsson
Foto: TV4
Sami Jakobsson

Efter att ha kommit nära Daniel Glasman, som är jude, berättade Sami Jakobsson i ”Big brother” under fredagen om sitt förflutna och vilka tatueringar som han tidigare haft.

– Det är dig jag kommit närmst här i huset och jag vill inte att du ska tro att det har någon betydelse i dag. De har tillhört ett gammalt förflutet, säger Sami Jakobsson.

Daniel Glasman säger att det inte påverkar deras relation på något sätt, så länge Sami Jakobsson inte har de åsikterna i dag. 

– Jag tycker alla förtjänar mer än en andra chans. Alla är väl lyckliga om de lämnar den världen? Ingen är lyckligare än jag och jag vill att alla i världen ska sitta här som dig och känna som du känner nu, säger Daniel Glasman.

”Finns väl inget tydligare exempel?”

Sami Jakobsson säger att hans tidigare åsikter är vanliga ute på landet och att de ofta bygger på okunskap, trångsynhet och att man inte är öppen för förändringar. 

– När vi kommer ut härifrån, om vi fortfarande är sams eller har en Youtube-kanal, kan vi sätta oss i en jävla morgonsoffa och ha den här diskussionen då och damma av det här. Det finns väl inget tydligare exempel på att saker kan ändras om vi kan vara vänner även efter det här? Då blir det exempel för andra i min och din situation, säger Daniel Glasman och fortsätter:

– Det som händer efter, det får man väl ta efter. Så länge du inte känner något annat så känner inte jag något annat. När jag klev in i huset trodde jag inte att jag skulle sitta här med någon som du, och jag trodde än mindre att vi skulle sitta och förbrödas över det iklädda vinröda långkallingar och flufftofflor.

”Hoppas inte att du åker”

Sami Jakobsson hänger löst på måndag och säger att det är viktigt för honom att Daniel Glasman får höra hans version när han fortfarande är kvar i huset. 

– Säg att jag åker ut på måndag och diskussionen kommer upp när jag åkt ut. Då kommer din bild av mig att förändras helt och hållet, för då vet du inte om det var spelet eller jag som var kompis med dig, säger Sami Jakobsson. 

– Det är fint att du säger det. Och jag hoppas inte att du åker ut på måndag, säger Daniel Glasman. 

”Big brother” sänds tisdag till söndag 19.00 och måndagar 21.00 på Sjuan, TV4 Play och Cmore. Det sänds även dygnet runt på Cmore.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN