Malin Berghagen om pengakrisen efter skilsmässan

Av: Natalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

När Malin Berghagen skilde sig från Tommy Nilsson hade hon inga pengar kvar.

Nu berättar skådespelaren om hur hon fick börja om på ruta ett efter den ekonomiska krisen.

– Allt hade gått till att betala skulder, säger hon i podden ”Fundamentalt”.

Malin Berghagen, 53, berättar i det senaste avsnittet av podcasten ”Fundamentalt” om pengakrisen efter skilsmässan år 2007 från artisten Tommy Nilsson, 59.

Skådespelaren och yogaprofilen säger att hon hade ”absolut ingenting” och inte heller ett pensionssparande efter skilsmässan.

– Man går in i ett äktenskap och man lever nära en person och sedan hade vi det lite trassligt och det var lite skulder och så vidare. Och jag var ju hemmafru och ville vara med barnen. Sedan blev det så att vi inte klarade att leva tillsammans. Och då står man ju alltid i det här dilemmat som många gör att ”kommer jag att klara mig om vi inte lever tillsammans?”, säger hon.

Fick bära eller brista

Hon säger att hon fick börja om från början, och att det fick bära eller brista.

– Man är ju så beroende av sin partner. Och jag visste definitivt att jag har inga sparade pengar, allt hade gått till att betala skulder som hade kommit på efterslänten för honom.

Genom kontakter fick Malin Berghagen ett rivningskontrakt där hon kunde bo i ett och ett halvt år.

Malin Berghagen.
Foto: PETER KNUTSON
Malin Berghagen.

Flyttade till Järvsö

Samtidigt jobbade hon med yoga, skådespelade och dubbade barnfilmer.

– Jag försökte få ihop alla bitar och det gick tillräckligt bra. Jag kände att det var ganska dyrt att bo i Stockholm, och hade inga problem med att resa mellan Järvsö och Stockholm, så jag köpte mitt hus uppe i Järvsö. Så byggde jag upp det, steg för steg, bit för bit. Jag är lite fortfarande där, jag bygger upp min grund och är lite försiktig, för jag vill inte hamna i den situationen igen.

I podden berättar hon också om att hon undviker tjafs om ekonomi och pengar med fästmannen Martin Charlton, 48, genom att använda en app där de skriver in utgifter som var och en har lagt ut för gemensamma kostnader.

Aftonbladet har sökt Malin Berghagen.

Foto: PAWEL FLATO/TT
Malin Berghagen och Tommy Nilsson 1997.
Publicerad:

LÄS VIDARE