Ingvar Oldsberg om stödet från kärleken Maria

Kämpar med hälsan: ”Det är inte bra”

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:

Ingvar Oldsbergs hälsa har varit en följetong det senaste året.

Mitt i allt elände har han lyckligtvis stöd från sin älskade särbo Maria.

– Hon är mina stödhjul. Det är en dröm.

Vi måste förstås börja att fråga hur läget är med tanke på alla skriverier om höfter och diskbråck?

– Det är inte bra. Nu är det en gubbe i Eskilstuna som eventuellt pratar om att göra en operation av diskbråcket och då får jag ta det som ett första steg och det andra sedan. Detta går ju inte. Jag ramlar här hemma, det bär inte i höfterna och knäna. Men jag ser jag till att röra mig i de områdena där jag kan ta emot mig så det blir inga uppseendeväckande fall. Men jag har stöd av Maria hela tiden när jag är ute och går.

Hur har den här coronaperioden varit för dig?

– Jag gick och testade mig tidigt och jag hade antikroppar. Sedan är det klart att det är en tråkig period. Jag är så intresserad av fotboll, liv och rörelse, människor och uppträdanden och det har ju varit stiltje på den fronten. Och inga resor! Det känns torrt. 

Du har haft mycket hjälp av din särbo Maria?

– Utan tvekan. Hon har varit ett stöd i flera bemärkelser och det hade inte fungerat utan henne i och med att höften och knäna är så dåliga. Hon är mina stödhjul, det är inget snack om saken. Det är en dröm.

Ingvar Oldsberg är tacksam för stödet från särbon Maria.
Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN
Ingvar Oldsberg är tacksam för stödet från särbon Maria.

Vad är det bästa med Maria?

– Det goda humöret, även om det kan se mörkt ut på vissa fronter så är hon alltid positiv. Maria är också följsam och väldigt ambitiös när det kommer till arbetet på hotellet. Hon är dessutom väldigt logisk och intresserad av det som händer i världen. 

Du verkar väldigt kär?

– Ja, det är klart jag är. Det är väldigt svårt att undvika det. Haha! 

Det har varit ett evigt tjat om bröllop. När ska ni slå till egentligen?

– Det handlar om resandet. Kungälv och Limmared som man kan åka till nu är inga genuina bröllopsplatser. Det gäller hitta någon plats med lite mer flärd, miljö och inlevelse. Även om Maria står för flärden så är solsken utomhus inte fel. Och det enda stället vi har palmer i Sverige är i Trelleborg och det är inget alternativ.

Foto: ANDERS DEROS
Ingvar Oldsberg med särbon Maria Sandeblad.

Ni ska förresten inte börja med att flytta ihop?

– Det har vi inte funderat på. Eftersom jag har så ont i höfterna så kör jag på sömntabletter och sover fram till 11 eller 11.30 och då är hon redan på jobbet. Jag tycker det är utomordentligt välfungerande. Sedan när hon är klar på jobbet så kommer hon hit.

Hur ser fredagsmyset ut för herrn?

– Det är inte så väsensskilts från tisdagsmyset... 

Det blir med andra ord löjrom och kaviar även på fredagen?

– Ja, haha! Det blir löjrom och kaviar varje dag. Men det kan ju bli lite tjatigt. Nej, men vi kanske går ut och käkar något på fredagen. Men det är inget som följer några givna regler. Vi tar det som det kommer. 

När ska vi ses och ta ett glas nästa gång?

– Ska vi säga imorgon? Vi frågar om Lasse Kronér vill vara med också.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN