Pernilla Wahlgren om dejtandet - får ångest av Tinder

”Det blev inte en enda dejt”

Av: Benjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:

Pernilla Wahlgren längtar efter och tror på kärleken.

Men en sak har hon lärt sig - drömprinsen hittar hon inte i en app.

– Tinder gjorde mig sjukt nervös och jag blev alldeles stressad av att svajpa fram och tillbaka hela tiden, säger hon till Nöjesbladet.

I veckans avsnitt av ”Wahlgrens värld” konstaterar Pernilla Wahlgren, 51, att det inte är lätt att vara singel.

Hon blir mer eller mindre tvingad av vännen och före detta svägerskan Jessica Wahlgren att skaffa en profil på dejtingappen Tinder.

Nu har det gått några månader sedan avsnittet spelades in och när Nöjesbladet når Pernilla Wahlgren för att kolla hur det går med dejtandet sitter hon ensam i en biltvätt efter dagens inspelning av julkalendern ”Panik i tomteverkstan” som ska visas i SVT i december.

– Det där är nedlagt. Tinder gjorde mig sjukt nervös och jag blev alldeles stressad av att svajpa fram och tillbaka hela tiden, säger hon till Nöjesbladet.

– Jag gjorde ett tappert försök men det blev inte en enda dejt. Jag har ju mejlfobi och jag gillar inte att sms:a eller prata med folk i telefon som jag inte känner. Så hela den här grejen med att man ska bli glad när någon tar kontakt faller ju lite. Om jag ska vara ärlig så fick jag bara ångest av Tinder.

Trots den relativt korta tiden på Tinder hann hon gå på en och annan nit.

– Jag lärde mig snabbt att om du är intresserad av någon så ska du fortsätta prata med personen på Instagram eller Facebook. Om de vägrar så är det troligen en oseriös person och inte den personen som syns på bilderna, säger hon.

Så har du gett upp dejtandet nu?

– Jag har väl inte riktigt gett upp men jag känner att jag inte är speciellt sugen heller. Det låter kanske tråkigt eller som en dåres försvarstal men jag har faktiskt inte tid att dejta just nu. Jag jobbar alldeles för mycket.

– Om jag dejtade någon nu så skulle jag konstant ha dåligt samvete för att jag inte skulle ha tid att prioritera honom på det sätt som han skulle förtjäna. Sen så orkar jag inte med hela känslokarusellen just nu. Att känna sig osäker. Är han rätt för mig? Är jag rätt för honom? Känner vi lika? Det är väldigt påfrestande och det orkar jag inte med nu.

Pernilla menar att hon har en viss längtan och inte vill sluta tro på att hon kommer möta kärleken ingen.

– Jag hoppas att jag en vacker dag bara hamnar bredvid någon fantastisk kille på en middag, ett bröllop, i en flygplansstol på en resa eller vad som helst och det bara klickar helt naturligt.

”Wahlgrens värld” visas torsdagar 21.00 i Kanal 5 och på Dplay.

Publicerad:

LÄS VIDARE