Mejla

Kristoffer Bergström

Ja ja ja – såklart den mest spektakulära säsongen någonsin

Nils van der Poel.
Nils van der Poel.

Maria Gretzer.

63 år gammal och pensionerad ridsportare sedan två decennier.

Gud hjälpe dig.

Det är ingen idé att ranka ens. Den kommande säsongen av Mästarna mästare kommer bli den mest spektakulära någonsin. Ja, ja, ja.

Just när programmets ekg-kurva stillats till den grad att likstelheten börjat sätta in reser sig kroppen upp och dansar hula-hula. Kalla! Anja! Nils van der Poel!

I september spelas programmet in i Montenegro och till våren sänds det. Ett vanligt år hade gymnasten Jonna Adlerteg, 27 år och VM-finalist 2018, fått gälla som favorit. Men säsong 15 tvekar jag på om hon ens kommer till semifinal. Sprintern Johan Wissman har hållning som en marmorpelare och kommer inte vika ner sig. Bandymålvakten Andreas Bergwall har 9,5 procent i kroppsfett. Och skoterstjärnan Elina Öhman har väl knappt lagt av?

Kan bygga en cykel av två kaktusar

Det fina med deltagarlistan är att den kombinerar folklighet med fysik. Jag vill lyssna på Charlotte Kalla, men också se vad de där låren kan uträtta i Sisyfos. Jag är genuint intresserad av Anders Holmertz. Och personligen har jag tröttnat på rekorden i jägarvila, men när Anja Pärson väl sitter där kommer jag inte blinka på 45 minuter.

Och ja.

Vi har ju en miljardärskonsult, eller vad han nu kallades i den värsta spelreklamen sedan Pontus Kåmark bar handväska och peruk och klankade ner på ”kärringbet”. Nils van der Poel är inte vältränad för att vara en deltagare i ett nöjesprogram. Han är inte konditionsstark för att vara svensk. Skrinnaren är fortfarande en av världens bäst tränade människor, i den mån man kan uttrycka sig så svepande.

Han kan kuta i ett dygn. Han kan landa med fallskärm i Mojaveöknen, bygga en cykel av två kaktusar och trampa iväg till Kanada med den. Nu ska han tävla i idioten mot en ridsportare i silversprängt hår.

Det kommer inte bli jämnt. Men det kommer bli förbannat trevligt att se på.

Publisert:

LÄS VIDARE