Wiehe spetsar tårtan – i smyg

Uppdaterad 2018-08-17 | Publicerad 2011-12-17

E-Type förbjöd sprit – men blev lurad: Wiehe gör ju som han vill

E-Type dricker inte sprit.

Trots det hällde Mikael Wiehe en massa rom på den gemensamma tårtan i ”Så mycket bättre” i TV4.

– Jag har ju lärt känna Wiehe, Wiehe gör ju som Wiehe vill, säger E-Type till Nöjesbladet.

I kvällens avsnitt av ”Så mycket bättre” i TV4 fixar deltagarna till det lite extra fint inför den sista gemensamma middagen på Gotland.

Men när deltagarna ska baka jordgubbstårta går åsikterna isär – när Mikael Wiehe vill spetsa tårtan med rom säger de andra stopp.

Anledningen är att Martin ”E-Type” Eriksson, 46, har ingått ett vad om att han inte ska dricka sprit.

– Det blir ingen sprit i tårtan, säger Jason ”Timbuktu” Diakité i programmet.

Men lite senare kan tittarna ändå se hur Mikael Wiehe i smyg häller rom över tårtbottnen.

– Ja, det var väl mer än en flaska, säger E-Type till Nöjesbladet.

Fick du veta att han hade hällt rom på tårtan?

– Nä, fast jag har ju lärt känna Wiehe, Wiehe gör ju som Wiehe vill. Men jag gjorde mina tolkningar som jag ville av hans låtar, så vi är kvitt, säger E-Type.

”Tänker inte förlora”

Men trots tårtspriten säger E-Type att han inte förlorat det där vadet.

– Nä, det har jag inte. Men jag dricker inte sprit helt enkelt. Jag tänker inte förlora det där vadet. Det är ett jättebra vad, det skulle fler ute i landet göra, säger han.

E-Type har tidigare berättat för Nöjesbladet att han slutade dricka i samband med att han mådde dåligt under en period i vintras.

– I februari, när singeln gick dåligt och allt var deppigt slutade jag att dricka sprit. Vi hade varit på Kuba, spelat in världens sämsta video och druckit rom så att det sprutade ur öronen. På vägen hem kände jag att jag inte mådde bra och då fick det vara nog med sprit. Sprit är ondska, sa han då.

”Han är så skön”

Tycker du Mikael Wiehe hade förståelse för ditt vad?

– Måttligt va? Men han är så skön, Wiehe är en liten punkrockare och det är jag med. Men jag är inte mycket för sprit i efterrätter, jag tycker inte att det ska vara sprit i en vanlig barntårta, säger han.

Mikael Wiehe, 65, tycker inte att spritspetsningen var så farlig.

– Jag tror att alkoholen avdunstar, jag tror inte att tårtan blev så jättealkoholhaltig. Det kan väl ha legat på 0,01 procent. Det är värre med lättöl. Det blev nog i ganska mild form.