Kritiken mot bantningstävlingen: Inga kostråd

Av: Linn Elmervik

Publicerad:

Mängder av träning – men ingen hjälp med maten.

Carl Jan Granqvist, 72, riktar hård kritik mot upplägget i ”Biggest loser VIP”.

– Det var inga särskilt bra kostråd tyckte vi, säger han.

De tränade i timmar varje dag för att gå ner i vikt, men famlade i blindo när de skulle äta.

Det menar Carl Jan Granqvist, som sågar upplägget i den kommande säsongen av ”Biggest loser VIP”, där han själv deltar.

Mat- och vinkännaren ger produktionen bakom programmet kritik för bristen på kostrådgivare under inspelningarna. Enligt honom fick deltagarna bara träffa en rådgivare ett par gånger. När de väl möttes fick de ingen bra hjälp.

– Vi fick träffa kostrådgivare en eller två gånger och det var inga särskilt bra kostråd tyckte vi, säger Carl Jan Granqvist.

1 av 2 | Foto: CAROLINA BYRMO
Carl Jan Granqvist

Alexandra Zazzi ryckte in

I stället tog han och Kalle Moraeus, 55, hjälp av sin tävlingsmotståndare, tv-kocken Alexandra Zazzi, 52.

– Vi hade en härlig samvaro, mycket beroende på att Alexandra Zazzi var så duktig på att ge oss kostråd. Det var hon som stod för det. Alexandra och även Kalle var oerhört fokuserade och kunniga så jag lärde mig av gänget.

”Har fullt förtroende”

Men TV4 håller inte med om bristen på kunskap i teamet. Lotta Andersson, exekutiv producent för ”Biggest loser VIP”, försvarar produktionens kostrådgivare.

– Under sin medverkan i ”Biggest Loser VIP” erbjuds deltagarna hjälp i de första stegen mot ett nytt hälsosammare liv och på sin resa får de hjälp av ett team bestående av näringsfysiolog, personligt tränare och läkare och jag har fullt förtroende för alla i det teamet, säger hon.

Hon tycker bara att det är positivt att deltagarna hjälper varandra.

– Jag tycker att det är så häftigt att årets deltagare av ”Biggest Loser VIP” är så generösa mot varandra. Alexandra Zazzi är precis som Carl Jan säger, helt outstanding när det kommer till mat, smaker och inspiration och det var en fröjd att följa hennes framfart i köket ute på slottet. Att hon var en stor inspirationskälla för alla våra deltagare är jag helt övertygad om.

”Biggest loser VIP” har premiär i TV4 den 24 september.

Publicerad:

LÄS VIDARE