Drottning Elizabeth inlagd på sjukhus en natt

Av:  TT-AFP

Storbritanniens drottning Elizabeth II har tillbringat en natt på sjukhus. Den 95-åriga drottningen ställde in en resa till Nordirland, efter uppmaning från läkare.

”Efter att ha rekommenderats att vila några dagar, besökte drottningen sjukhuset på onsdagseftermiddagen för några preliminära undersökningar och återvände till Windsor Castle vid lunchtid i dag (torsdag), och förblir vid gott mod,” heter det i ett uttalande från det brittiska kungahuset.

Sjukhusbesöket uppges inte ha varit relaterat till covid-19 och hon sägs nu vila ut på Windsor Castle och företa sig enklare arbetsuppgifter.

Drottningen skulle ha besökt Nordirland under onsdagen och torsdagen, men ställde med kort varsel in resan efter att läkare uppmanat henne att vila.

Sjukhusbesöket offentliggjordes först efter det att tabloiden The Sun gått ut med uppgiften. Den brittiska tidningen skriver att drottningen fick stanna kvar över natten på det privata King Edward VII's Hospital i centrala London eftersom det hade blivit för sent att göra den drygt fyra mil långa resan tillbaka till Windsor Castle.

Drottningen har vårdats på det exklusiva sjukhuset tidigare, bland annat lades hon in en natt 2013 efter att ha drabbats av en maginfektion. Även hennes framlidne make prins Philip vårdades på King Edward VII's Hospital.

Storbritanniens drottning Elizabeth är tillbaka på Windsor Castle efter en natt på sjukhus. Arkivbild.
Storbritanniens drottning Elizabeth är tillbaka på Windsor Castle efter en natt på sjukhus. Arkivbild.

Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

Publisert:

LÄS VIDARE