Tjuvstarta våren i härliga pastellfärger

Publicerad:
Foto: LINA EIDENBERG ADAMO

Inredning

Glada och milda färgtoner livar upp hemmet och passar perfekt till naturliga material som papper, trä och terrakotta. Måla en tavla, en vas eller en kruka – snabbt fixat och med glassigt resultat.

Tips!

Måla snören på paket Är presentsnöret slut kan du måla ett snöre på paketet. Det blir också mer personligt och mycket roligare än ett riktigt snöre.

Foto: LINA EIDENBERG ADAMO

Personligt blompapper

Butikernas blompapper är inte alltid så kul men du kan alltid måla eget. Blir antagligen mycket uppskattat av mottagaren. Måla till exempel blommor på fri hand med pensel och valfri färg.

Gör så här:

Här har en akrylfärg använts och tulpanerna är målade med en platt pensel. Stjälken målas med sidan av penseln.

Foto: LINA EIDENBERG ADAMO

Svampmåla en tavla

Slattar med överbliven väggfärg blir perfekt att använda på en canvas. En canvas i denna storlek kostar runt 150 kronor och finns bland annat på Panduro.

Gör så här:

Använd en kökssvamp, en natursvamp eller en bit tyg. Välj några färger som du tycker är fina ihop. Vi har valt en ljusblå och två rosa kulörer. Doppa svampen eller tyget i färgen och lägg på färgen på canvasen i omgångar. Antingen väljer du att låta färgen torka mellan omgångarna eller så arbetar du vått i vått. Prova vad du tycker blir bra, det är bara att lägga på färg över om du inte blir nöjd.

Foto: LINA EIDENBERG ADAMO

Trendig glasvas

En enkel glasvas, som också skulle kunna vara en glasburk, har uppdaterats och fått ett personligt uttryck.

Gör så här:

Måla oregelbundna runda mönster som övergår till mer streckmönstrade högre upp på vasen. Använd en rund pensel och akrylfärg ellr ta det material du har hemma.

Foto: LINA EIDENBERG ADAMO

Artistisk vägg

En använd palett blir ett snyggt blickfång på väggen, här tillsammans med andra spännande material som en målad canvasduk och en MDFskiva.

Tips!

Använd klämmor för att hänga upp saker så behöver du inte skruva eller spika.

Foto: LINA EIDENBERG ADAMO

Eget uttryck på lampskärmen

Loppisskärmen har fått färg av en väggfärg och sedan har två oregelbundna linjer målats på var sida av skärmen. Grafiskt minimalistiskt med lite färg!

Foto: LINA EIDENBERG ADAMO

Grafisk tebricka

En snygg och modern bricka som tål att stå framme fixar du lätt själv!

Gör så här:

Måla hela brickan i en kulör med en skumgummiroller. Eventuellt behöver du måla två lager. Det kantiga mönstret gör du genom att tejpa maskeringstejp runt innan du målar. De rundade mönstren gör du genom att rita mallar som du lägger på brickan och ritar av runt. Måla sedan försiktigt på fri hand med en rund pensel. Använd en vattenfast färg, till exempel en akrylfärg för utomhusbruk. Diska inte brickan men det går bra att torka av den.

Foto: LINA EIDENBERG ADAMO

Poppiga krukor

Väggfärg som blivit över får piffa upp några loppade krukor.

Gör så här:

Använd slattar av färg, här är det vanlig väggfärg som använts men du kan ta vilken färg som helst. Måla de gula krukorna med en bredare pensel i två omgångar och låt torka. Måla sedan mönster försiktigt på fri hand på krukorna, låt torka och välj sedan några passande växter till.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN