Middagen är serverad

Publicerad 2011-11-02

Varsågod, Viktklubb bjuder på tre härliga rätter. På Viktklubb.se finns 1500 rätter – och alla är kaloriberäknade.

Kycklingwok med ägg och krossade nötter

4 portioner

Ca 30 minuter

Du behöver:

1 paket risnudlar

600 gram kycklingfilé

1/2 broccolihuvud

1 morot

1 röd paprika

2 vitlöksklyftor

2 ägg

1 lime

0,5 tsk chilipulver

3 msk japansk soja

0,5 tsk salt

0,5 tsk svartpeppar

1 tsk socker

2 msk olivolja

1 dl nötter

Gör så här:

1. Börja med att koka upp vatten till nudlarna. När vattnet har kokat upp lägger du ner nudlarna och ställer åt sidan. Låt dem stå och dra ca 10 min. Häll sedan av vattnet och spola nudlarna med kallt vatten så att de inte klibbar ihop.

2. Skala och finhacka 2 st vitlöksklyftor. Skölj och dela ½ broccolihuvud i mindre buketter. Skala och dela 1 morot på längden och skiva ner den i sneda bitar. Skölj 1 paprika och skär den i 1 cm tjocka strimlor. Skär 600 gram kyckling i 1 cm tjocka skivor.

3. Hetta upp 2 msk olja i en wok eller stor stekpanna. När oljan är riktigt varm lägger du ner vitlöken, ½ tsk chilipulver, grönsakerna och kycklingen. Stek under omrörning i ca 5 minuter eller tills kycklingen känns genomstekt. Salta och peppra efter smak. Tillsätt de avrunna nudlarna och fräs runt 1 minut till.

4. Tillsätt 2 ägg, saften från 1 lime, 3 msk japansk soja och 1 tsk socker. Blanda runt ordentligt tills allting är ordentligt varmt.

Lägg upp nudelwoken på ett fat och strö över valfria krossade nötter.

Vintips

Briccotondo Barbera Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Italien, 2009, 750 ml rött 75 kr

Artikelnr: 2773

Kikärtsbiffar med rostad potatis och morotstsatziki

4 portioner

Ca 30 minuter

Du behöver:

Biffar

1 burk kokta kikärtor

0,5 gul lök

1 ägg

2 tsk spiskummin, malen

0,5 tsk ingefära eller 1 tsk färsk

2 msk valfritt mjöl, ex dinkel, bovete eller rågmjöl

0,5 tsk salt

1 krm svartpeppar

Tzatziki

1 morot

1 vitlöksklyfta

2 dl turkisk youghurt

1 msk citronsaft

1 krm salt

1 krm svartpeppar

Tillbehör

1 kg potatis

1 msk raps eller olivolja

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skala och skär 1 kg potatis i skivor eller använd en mandolin om du har det. Lägg potatisen på en plåt, salta och peppra och ringla över olja, vänd runt ordentligt så att oljan täcker potatisen väl. Sätt in i ugnen cirka 25 min.

3. Sila av 1 burk kikärtor och spola med kallt vatten tills alla luftbubblor är borta. Lägg kikärtor, ½ gul lök, 1 ägg, 2 tsk spiskummin, ½ tsk salt, 1 nypa peppar och 2 msk mjöl i en matberedare. Forma 4 biffar och lägg dem i en smord ugnsfast

form och sätt in i ugnen tillsammans med potatisen cirka 20 min.

4. Morotstzatziki: Skala och riv 1 morot och blanda med 2 dl yoghurt, pressa i 1 vitlöksklyfta och 1 msk citronsaft salta och peppra.

5. Servera dina nystekta kikärtsbiffar med rostad potatis och morotstzatziki.

Vintips:

Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico, Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

Italien, 2009, 750 ml, 59:-

Artikelnr: 22424

Majskaka med lammkorv och bönsalsa

4 portioner

Ca 30 minuter

Du behöver:

Majsplättar

250 gram majskorn

3 ägg

2 dl mjölk

3 msk dinkelmjöl

0,5 tsk curry

0,5 tsk chilipulver

1 tsk buljong

0,5 tsk salt

Bönsalsa

200 gram kokta kidneybönor

1 tomat

1 röd parika

1/2 gurka

1/2 rödlök, finhackad

1/2 kruka persilja

1 tsk balsamvinäger

2 nypor chilipulver

2 nypor salt

1 nypor svartpeppar

Tillbehör

500 gram lammkorv

2 tsk raps/ olivolja

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Sila av vattnet från majsen och mixa 250 gram, ca 2/3 av burken, med 3 ägg, 2 dl mjölk, 3

msk mjöl, ½ tsk curry, ½ tsk chilipulver, 1 tsk buljong och ½ tsk salt.

2. Smörj en pajform med lite olja och häll i majsblandningen. Sätt in i ugnen ca 30 min.

3. Bönsalsa: Skölj 1 tomat, 1 röd paprika och ½ gurka. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga. Ta ur kärnhuset ur paprikan och tärna ner alltsammans i små fyrkanter. Skala och finhacka ½ rödlök. Sila av ½ burk kidneybönor och blanda med grönsakerna. Tillsätt 1 tsk balsamvinäger, 2 nypor chilipulver, 2 nypor salt och 1 nypa svartpeppar. Hacka ½ kruka

persilja och blanda i salsan.

4. Skär lammkorven i lite sneda bitar och stek i en panna med 2 tsk olja.

5. Strimla ner ½ isbergssallad och lägg i en skål och servera till din majskaka, lammkorv och bönsalsa.

Vintips:

Millefiori Rosso Delle Venezie  Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Italien, 2008, 750 ml, 79:-

Artikelnr: 2769