Fina gåvor att ge bort till konfirmanden

– passar tjejer och killar

Artikeln innehåller annonslänkar

Känner du någon som ska konfirmera sig i sommar? Då är det kutym att fira detta med en present. Vi har listat fina konfirmationspresenter som passar både tjejer och killar.

Att konfirmera sig är en tradition som sträcker sig långt tillbaka i Sveriges historia. Konfirmationen är ett sätt att bekräfta det kristna dopet och själva ordet kommer från latin och betyder just ”bekräftelse”. Idag är det vanligt att ungdomar åker på konfirmationsläger där de tillsammans med den kristna kyrkan lär sig om kristna värderingar, utforskar Bibeln och Psalmboken samt diskuterar nutiden och de stora livsfrågorna. Allt mellan himmel och jord. Konfirmationen avslutas i kyrkan med konfirmationsgudstjänsten. (Källa: Svenska kyrkan) Sen brukar familj, släkt och vänner samlas hemma hos konfirmanden för fika och presenter.

Vi har listat konfirmationspresenter som passar både unga tjejer och killar.

Guldkors

En av de vanligaste presenterna till konfirmanden är ett hängsmycke. Speciellt ett hängsmcyke i formen av ett kors. Det här guldkorset är gjord i 18K guld och väger 0,50 g. Kedja säljs separat. Läs mer och köp guldkorset hos Guldfynd här! (Annons)

Tro, hopp och kärlek

Hängsmycke i 18K guld med de populära symbolerna för tro, hopp och kärlek. Hänget väger 0,6 g och kedja sälj separat. Läs mer och köp hänget hos Albrekts guld här!

Guldsvärd

Stilrent hängsmycke i form av ett svärd gjord i 18K guld. Smycket väger 1,77 g och kedja säljs separat. Läs mer och köp hos Guldfynd här! (Annons)

Manschettknappar

Ett par stiliga manschettknappar gör looken komplett. De här manschettknapparna är lekfulla och finns i flera olika stilar och utseenden. Välj ett par som passar konfirmanden bäst. Läs mer och köp manschettknapparna från Dako här! (Annons)

Gåvoset till henne

Det här snygga gåvosetet kommer från Daniel Wellington. I setet ingår klockan Quadro samt Elan Unity Necklace. Klockan är fyrkantig i designen och är tillverkad i polerat rostfritt stål med en plätering i roséguld. Halsbandet ska symbolisera en obrytbar länk mellan två personer, vilket är ett fint budskap från givaren. Läs mer och köp gåvosetet här! (Annons)

Gåvoset till honom

I det här setet ingår klockan Iconic Motion samt ett armband i silver. Klockan är vattentålig och har ett armband i syntetiskt gummi. Armbandet är gjort av putsat rostfritt stål och går att justera något i storleken. Läs mer och köp setet här! (Annons)

Bokbonanza

Ge bort det mest värdefulla som finns: kunskap! Med ett presentkort från BookBeat kan konfirmanden dyka ner i allt från däckare, thrillers och kärleksromaner till facklitteratur och biografier. Det går både att läsa och lyssna på böckerna. Läs mer och köp presentkort på BookBeat här! (Annons)

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

OM AFTONBLADET

Tipsa oss: SMS 71 000. Mejl: tipsa@aftonbladet.se
Tjänstgörande redaktörer: Kristina Jeppsson, Lina Thorén, Elvira S. Barsotti och Madelene Politis
Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
Redaktionschef: Karin Schmidt
Support: Kontakta kundtjänst
AnvändarvillkorPersonuppgiftspolicyCookiepolicyRapportera fel Nyhetsbrev

OM AFTONBLADET