Göteborg tappar guldläget – i sista sekunderna

Publicerad 2018-09-16

Titta på klockan.

93.32 är Kopparberg/Göteborg fortfarande serieledare och favoriter till SM-guldet, fem sekunder senare har de tappat greppet.

– Jag är inte bara frustrerad. Jag är förbannad, säger målvakten Loes Geurts.

Matchen borde ha varit vunnen efter drygt en kvart. Då hade Kopparberg/Göteborg roffat åt sig en 2–0-ledning mot Vittsjö sedan Rebecka Blomqvist nickat in det första målet och Elin Rubensson den andra.

Men skånskorna gnetade sig tillbaka och reducerade genom ett självmål i minut 60. Resterande halvtimme var en kamp för en kvittering, en kamp som såg tröstlös ut.

I matchminut 90 visade fjärdedomaren fyra minuters tillägg. 93.20 var bollen fortfarande på Vittsjös planhalva, där den varit större delen av stopptiden.

Piteå gick om i tabellen

Men så slog Catherine Bott en lyra som inbytta Hannah Wilkinson nickade ner till den framrusande Sofie Junge Pedersen. Danskan stötte bollen i bortre hörnet till 2–2.

– Hela andra halvlek var jättedålig från vår sida. Jag har ingen förklaring till varför det hände men vi borde vara lite smartare. Hålla i bollen när vi väl har den, säger målvakten Loes Geurts.

Skulle Göteborg ha stängt till vore de fortsatt serieledare med fem omgångar kvar. Avståndet till Rosengård, som förlorade mot Linköping, hade varit fyra poäng. Men den bortslarvade segern gör att Piteå glider om och har kopplat ett litet, litet grepp om SM-guldet.